Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebuji přeinstalovat W7 na mém PC. Mám sice W7 originál DVD, ale počítač mi nenačte ani mechaniku ani USB. Jak ho tedy mám přeinstalovat? Když v BIOSu nastavím prioritu bootování, dojdu k stejnému problému a to nefunkční mechanika a USB.
Dobrý den, ve Windows ta mechanika normálně fungovala? Přes mechaniku je to totiž zdaleka nejjednodušší instalace. Pokud chcete bootovat z USB disku, pak je nutné ho správně nastavit jako boo/.... Existuje ještě možnost vytvoření instala/..., ale to je už trochu složitější laborování.
Pro počítač, tedy přesněji pro ZÁKLADNÍ DESKU (MOTHERBOARD) jsi měl dostat od prodejce originální CD s drivery a utilitami na základní "rozchození" počítače. Pokud Ti ale nejde mechanika dvd (cd) a můžeš se připojit na internet a můžeš stahovat programy, vyhledej PODPORU (SUPPORT) pro tvoji základní desku tvého počítače-může to být ASUS, MSI, ASROCK, INTEL, AMD, DELL apod. Na stránkách výrobce (i podpory) jsou OVLADAČE / ŘADIČE (DRIVERY) pro prvotní nastavení, aby Ti fungovala např. DVD(CD) mechanika, připojení na internet, zvuková karta (repráčky), různá rozhraní, komunikace s monitorem na vyšší úrovni, zkrátka spolupráce s ostatními zařízeními (HARDWEREM). Jakou máš v počítači základní desku najdeš nejrychleji, když otevřeš skříň počítače (KEIS) ! VYPNI RADĚJI POČÍTAČ Z ELEKTRIKY ! a najdeš to na desce napsané. Většina stránek výrobců základních desek nabízí autodetekci hardwaru i softwaru. Když prográmek autodetekce nainstaluješ, tak Ti na jeho základě nainstalují nejnovější DRIVERY nebo ti ty řadiče nabídnou ručně ke stažení (podle vlastního výběru). Můžeš zkusit i update pro počítač.
Pokuď nedokážete nastavit bootování z DVD mechaniky,tak to svěřte někomu z vašeho okolí,kdo to umí...
Může být vadná mechanika,případně řadič na základní desce,případně chybný bios na desce.
Formátovat HDD můžete i v jiném PC,případně vyzkoušet mechaniku...
Na novější desky bylo potřeba driver na S-ATA disk(nevidělo HDD),ale to není Váš problém...
Závěr: Svěřte to nějakému odborníkovi...instalační DVD je jen 50% úspěch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.