Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo vysvětli, proč když vložím do CorelDraw X6 400kB jpg obrázek přes Importovat nebo drag(drop), tak výdledné cdr je větší o 5MB!? (a to odhlížím od toho, že když to cdr[zip vlastně] prohlédnu, tak soubor blabla.cdrcontentdataBitmaps.dat má dokonce 15MB!? což odpovídá BMP formátu)
Nebo je někde problém, blbé nastavení, že "rozbaluje" efektivně uložený jpg a roztahá 400kB dat do 16MB bmp!?
Z otázky to naznačuje, že jsi asi žádnou grafiku nedělal. Pozadí je prostě obrázek, fotka, mám ji v jpg. ALE TÍM že to samé jpg se interně ukládá jako bmp, nemá žádný důvod, protože se tím nic nezíská, jenom se zbytečně nafoukne sobour než kdyby se tam to samé JPG vložilo (a nemyslím znovu kódovalo do jpg proboha).
Nevím co přesně si představuješ pod "editací " "formátu" jpg. Mám tam tu fotku jpg jako pozadí maximálně, co udělám, že na fotku aplikuji výřez přes editaci uzlů F10 nebo aplikuji průhlednost a tyhle úpravy nikdy nemění bitmapu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.