Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thunderbird- inline obrázky-změna typu

Od: heolx odpovědí: 1 změna:

Když píšu zpráv v thuderbird mozilla thunderbird 45 a v html modu do zprávy vložím obrázek, zjistil jsem, že se odešle jako png. A nemá zapotřebí posílát 0.36 Mpx fotku o velikost 1MB, jak jsem (později! až když jsem si ručně musel otevřít odeslané zprávy po jejím zpátky stažení(!) zjistit velikost tím, že jsem si zobrazil sloupec velikost) zjisil.

1. Zajímalo by mě tedy, jak při vložení přes schránku (z grafického editoru) zajistit, aby se obrázek vložil v takovém formátu jakém chci (png/jpg). A zda je to technicky možné(jestli třeba do schránky daný editor kopíruje jen (bmp/png), neznám přesně mechanismy schránky windows 8.

2. Jak při posílání zprávy zjistit její průběžnou velikost (jednak velikost příloh, která se naštěstí ukazuje, ale i velikost inline prvků)

3. jak zjistil velikost zprávy bez její stažení

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Vidím, že nikdo neodpovídá, tak Vám napíšu svůj pohled na věc, přestože to není přímo odpověď na Vaše otázky. Dává-li příjemce přednost e-mailům ve formátu prostého textu (pořád je takových lidí dost), nezobrazí se mu obrázek žádný, max. zástupný znak. Podle mne je vhodnější nevkládat obrázky přímo do e-mailu, ale připojit je jako přílohu. Pak nedojde ke změně formátu a příjemce si může (pokud to uzná za vhodné) obrázek stáhnout a prohlédnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]