Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit telefonní zásuvku

Od: mirav odpovědí: 5 změna:

Zdravím, při rekonstrukci domu jsem se rozhodl provést telefonní rozvod. Nyní ho hodlám využít pro zapojení ADSL modemu. Nikde nemohu nalézt schéma zapojení zásuvek. Mám rozveden 8 žilový kabel.

Dík za odpověd MIRAv

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a z něj jsou dva funkční?!?!?!?!?

troja*
hodnocení

0x

Někde přichází kabel z venku a ten je 2-žilový. Pokud ADSL modem je od O2, tak se obrátit na ně, protože mohou vyměnit modem za router a je to. Jinak musíš znát kudy kabely vedou, protože všechny další telefony musí být až za rozbočovačem.

doplněno 11.11.08 09:55:

jak níže uvedeno za spliterem. Moje praxe - v domě 2 dráty z venku - připojuji se 2 dráty do poschodí - dávám rozbočovač a vedu kabel do PC a druhý do telefonu a od telefonu dále 2 dráty zpět do přízemí na druhý telefon.

hodnocení

0x

Jelikož klasický telefon používá 1 pár (2 vodiče), popřípadě 2 páry překřížené tak máš stejně vodičů moc ;) Doufám že to je kabek na data a ne nějaká silařina (kabely mají trochu jiné vlastnosti). O co ti jde tedy konkrétně? Nemáš náhodou rozveden UTP kabel?

hodnocení

0x

Pokud mas nove 6-ti nebo 8-mi pinove zasuvky tak se pouzivaji prostredni 2 piny.

Pak nastava dalsi, co kde budes mit umisteno (co v ktere mistnosti nebo patre). Nekde po trase budes mit jeste umisten SPLITER, ten Ti rozdeli signal pro telefon a pro ADSLmodem.
Bud budes mit SPLITER u PC a telefon taky, nebo budes muset vest kabel od SPLITERu k telefonu nebo k ADSLmodemu (sam uvidis co je pro Tebe lepsi).

troja*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]