Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pretizeny procesor

Od: jakell® odpovědí: 7 změna:
Zdravim,
kdyz zapnu notebook, normalne se mi prihlasi, ale jakmile chci zapnout operu nebo chrom, zasekne se a hybe se jen mys a meni se tapety.
Do spravce uluh jsem se nedostal, takze vlastne nevim nic.
A tak jsem tady a ptam se co delat?
Jinak tohle pisu na telefonu, takze omluvte gramatiku.
Diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ten NTB se chová zvláštně (viz Váš dotaz o samovolné ztrátě dat). Zkuste vyndat na chvilku baterku a potom ji tam zase dobře vložit. Zkuste se dostat hned po zapnutí NTB do nouzového režimu nebo BIOSu - třeba to půjde a "něco" tam uděláte (např. Obnovení systému nebo spuštění antiviru). Můžete nabootovat NTB s Live-CD s OS Linux a zachránit data či "poštelovat" nebo vyčistit OS Windows. Něco třeba pomůže (pokud neodešel HW). Zdravím!

doplněno 12.09.16 19:30:

Aha, myslel jsem si, že jde o stejný přístroj. No, to je opravdu pech. A tu možnost spuštění s poslední funkční (známou) konfigurací jste asi také zkoušel. Tak, snad ještě tu baterku a potom doufat nebo CD s OS LInux, zachraňovat data a připravit si novou (čistou) instalaci OS Windows (pokud máte instalačku).

doplněno 12.09.16 19:49:

Ještě mě napadlo, jestli není problém v chlazení procesoru (NTB), resp. jeho přehříváním. Měl by být slyšet ventilátor, ale ne stále či hodně hučet (a dno NTB by nemělo být moc horké). Může být prach uvnitř NTB nebo ucpané větrací otvory. A přehřátý NTB se potom chová zvláštně.

hodnocení

Nebudete mi verit, ale muj stolni PC ztratil data a notebook ma zase neco s procesorem, takze bezva den.
Ten NTB jsem restartoval nekolikrat, nouzovy rezim se taky zakousl a v biosu jsem nic moc neudelal.
doplněno 14.09.16 06:13: To by mohlo byt ono. On prave jede par minut, ale pak se sekne. Diky, kouknu na to.

hodnocení

0x
ntb opatrně vyfoukat stlačeným plynem.
hool

cože? jako že tím "vyfouká" nějaký softwarový problém?

Mohl jste pochopit, že se vyfouká prach, softwarový problém těžko vyfoukáte, že? :)

hool
hodnocení

0x

Obávám se, že to budeš muset přenechat nějakému známému, který to pozná na první pohled.

hodnocení

Vyřešeno, byl to softwarový problém. Přeinstaloval jsem W7 a jede to, fotky, hry apod mám naštěstí na cloudovém uložišti, takže je kdyžtak stačí stáhnout.

Všem ale díky za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]