Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod?

Od: aloisb® odpovědí: 13 změna:

Dnes jsem obdržel tuto e-mailovou zprávu :

Rádi bychom Vás informovali, že vaše e-mailová adresa vyhrál 150, 000, 00. eur v podpoře Microsoft uděluje Cenu 4. září 2016 pro tvrzení o ocenění prize kontaktu.
Pan Anthony Oliver.
Tel: + 34-603315605
E-mail: infoecp@aol.com
Vyhráváš Podrobnosti.
Ref číslo: AZLKM / 077HY / 2015
Číslo šarže: XXB001-ESP / 22mA
Serial No: TUK / 1107/915
Počet vstupenka: 77QH / GY098-WYH1
Gratulujeme ještě jednou.

K čemu je to dobré? Přišlo to z této adresy :

Karen M. Messer (kmesser@warrick.k12.in.us)

Díky za radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

6x
Nikam nevolat, nepsat, neotevirat ani mail a uz vubec ne prilohy. Smazat do spamu a neodepisovat. PC projet antivirem a antimalwarem.

iz*
hodnocení

3x

Podvod? Jistě!

hodnocení

2x

Nereagovat, nečíst, mazat! *stop* Na podobných věcech už zchudla spousta lidí! *zed*

hodnocení

2x
V zivote vam nikdy nekdo neda 150tisic ecek. V zivote vam to nekdo nenapise cesky atd atd atd... Je to spam. Ja takhle za svoji dobu brouzdani internetem vyhral asi 50x iphone , 30x nove auto a 20x milion dolaru a bohuzel jsem nikdy nic nedostal... xD

No jsou tam česká slova, ale česky to teda moc není. A to je nejjistěší ukazatel o "špatnosti" textu. A jeho obsahu.

Ale jinak souhlas.

hodnocení

2x
Jakékoliv nevyžádané či jakkoliv podezřelé maily bez čtení rovnou mažu. Škoda mikrospínače v myši a času. Tímto se omlouvám všem, kteří mi chtěli zdarma dát hodnotné výhry a museli pracně hledat nového obdarovaného.

hodnocení

1x

V žádném případě nikam nevolejte! Po čase byste mohl zjistit, že Vás ten hovor stál 1/2 výplaty!

Jediné, co je dobré udělat, je nedělat nic. Tedy kromě okamžitého smazání mailu a pro jistotu vyprázdnění koše.

neduveriva
hodnocení

0x

také mi to dnes došlo,vymazat!

mamutrej*
hodnocení

0x

označte to jako spam ... Toto chodí neustále a dobré je to získat od vás inormace

I kdybys jim napsal jenom "jděte do prrr. Nejsem za zelena utrženej, abych vám na to skočil. " tak má tvoje odpověď pro ně cenu. Zjistí tak že tvoje adresa je funkční. O to víc spamů ti pak začne chodit.

hodnocení

0x

přesně..používat selský rozum---kdo Vám v dnešní době dá něco zadarmo..takových a podobných emailů mi už přišlo a že to byly sumičky...:-P takže adresu zablokovat a nad podobnými věcmi ani neuvažovat a pryč s nima...pěkný den

mot
dam vam klidne zadarmo stovku. prijdte si... jsem taky podvodnik?

mikik*
hodnocení

0x

S vetsinou odpovedi souhlasim. Jedine co asi nepomuze - dat adresu odesilatele na blacklist. Dnes je vicemene mozne zneuzit vsechny adresy. Tzn. ze pokud by utocnikovi extra na Vas zalezelo, tak je bez problemu schopen odeslat mail, ktery se bude tvarit jako mail z adresy Vaseho pritel (z fcb nebo primo od Vas z outlooku proste kde by nasel VAse kontakty)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]