Nejste přihlášen/a.
Zdravím chci se zeptat na tyto výstupy přiložené na fotce, je to grafická karta Nvidia GTX 650 Ti
Úplně nalevo mám zapojenou redukci na VGA ale hned vedle nevím k čemu je a myslel jsem si že poslední výstup je na HDMI ale je moc malý...
Prosím řekněte mi na co je mohu využít jestli tam není možnost nějaké redukce na HDMI, díky
Takže pokud zakoupím kabel s HDMI mini a druhý konec bude klasické HDMI tak nebudu problém PC propojit s TV pokud to správně chápu?
To nezbývá než vyzkoušet. Musíte zjistit typ konektoru na TV, nejlíp podle návodu. (Nevím jestli je jen jeden typ nebo je jich víc). Pak zkusit propojit kabelem a nastavit výstup na GK a vstup na TV jestli to bude šlapat.
na grafické kartě je mini HDMI podle obrázku, v televizi mám 2 vstupy na HDMI už jsem to zkoušel i s notebookem a ten šlape bez potíží, druhý HDMI vstup máme na Xbox 360, ale už jsem u staršího notebooku sklidil neůspěch jelikož měl jen VGA tak jsem si pořídil kabel VGA a druhý konec HDMI a vůbec se ani PC ani Notebook (zkusil jsem 2 notebooky) nechytil
VGA kabel s HDMI koncovkou je kabel nesmyslný a nepoužitelný, možná jen pro nějaké paskvilní grafické karty co mají zbytek nevyužitých pinů VGA konektoru využitých na výstupní signál HDMI kvůli úspoře místa.
Kabel, který má na jedné straně VGA a na druhé HDMI nebude fungovat. Musí to být aktivní redukce, která bude napájená (teoreticky může být napájená z HDMI, které dokáže poskytovat až 50mA na 5V, ale ne z VGA). Zřejmě jste si koupil redukci opačnou (z HDMI do VGA), která je vám na nic. Redukce z VGA na HDMI se snad ani nedělá.
Jaký typ televize máte?
@bmbx: přečtete si pořádně co píšu. Zamyslete se nad tím, co asi myslím výrazem "aktivní redukce". Že to nebude jen propojení drátů je asi zřejmé.
pletipilot:
copak z HDMI konektoru lze vytáhnout někde VGA signál? I opačný kabel je nesmysl. Výstup kde je obsažen VGA a HDMI signál je DVI.
Už jsem to zmínil, údajně existují grafické karty - paskvily, co na VGA konektoru využívají nevyužité piny jako výstup HDMI a uspoří místo i náklady za umístění správného DVI konektoru, který nabízí také VGA a HDMI výstup, jinak je kabel úplně k ničemu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.