Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno, obracím se na Vás s prosbou. Na úvod podotýkám, že oblast počítačů a notebooků není mou silnou stránkou,a budu tak ráda za každou dobře míněnou radu.
Netuším, jakým způsobem se mi povedlo dosáhnout zavirování mého prohlížeče - Googlu Chrome. Neustále vyskakují nové karty s reklamními nebo herními portály, kasiny a podobně. Kupříkladu kliknu na nějaký odkaz a jsem automaticky přesměrována na výše uvedené stránky, je to opravdu k nevydržení, Zkoušela jsem odinstalovat a opět znovu naistalovat prohlížeč, ale i po novém naistalování dochází stále ke stejnému problému. Druhou věcí je, že i když znovu naistaluju prohlížeč, je zcela ve stejném stavu jako před odinstalací - to znamená, že jsem všude přihlášena, v liště mám své záložky atd., jako by nikdy k přeinstalaci nedošlo, vše se obnoví.
Dalším problémem je, že celý výkon mého notebooku je velmi bídný, přitom není nejstarší, jde o ASUS X553M, starý jeden rok. Mohli byste mi poradit nějaký program, který by notebook pořádně pročistil? Také bych ocenila spolehlivý antivir.
Děkuji za Váš čas a nápady, přeji pěkný den.
Odinstalovat Google Chrome(smazat vše!),já používám raději Mozzilu(je "menší"),nepíšete co tam máte za antivir...
Spolehlivý "zadarmo" neexistuje.Avast je po registraci na 1 rok,pak třeba AVG nebo Avira.Eset je za moc peněz.
Počítač musíte něčím vyčistit.(Wisecare 365,Ccleaner a jiné...)
Pokuď si na to netroufáte,svěřte to nějakému známému...cca 1h práce.
Dobrý den, určitě máte v NTB nějaký antivir, tak ho použijte. Jinak, pro vyčištění a zrychlení je vhodný program CCleaner, který po jeho instalaci použijete v zákl. nastavení (tak, jak je již nastaven). Zdravím! stahuj.centrum.cz/...
Jak píšou oba předchozí - CCleaner nadělá spoustu dobré práce, ještě k tomu čistím disk C tím čističem, co ce nabídne, když ho rozkliknete pravým tl. a vyberete vlastnosti. Pak určitě čistit prohlížeč, mezipaměť atd. (v nabídce nastavení prohl.). Mám ten samej noťas a nemám žadnej navíc antivir, jen Defender, co ho máte u toho. Do něj se taky podívejte, jestli nepotřebuje aktualizaci – měl by automaticky, kontroly by měl taky automaticky, jestli ho tak máte nastavenej. A neklikat na všecko možný, co se vnucuje a bez čeho nemůžete žít; on ten Chrome zrovna jsem dal pryč, tam leze z Googlu ledasco, a mám Maxthon, a výbornej.
Souhlasím s návrhem pročistit CCleanerem, ale nedoporučuji CCleaner stahovat z odkazu výše.
" Softwarové"portály mívají SW různě modifikováno, a pokud se v PC moc neorientujete, mohla byste si nechtěně nainstalovat i nějaký "doplněk", o který následně nebudete stát, a budete se jej později jen těžko zbavovat.
V případě CCleaneru nejde o doplněk, ale o verzi, která postupně stále častěji "nabízí"stažení komerční (placené) verze.
Každý SW je nejlepší stahovat z webu výrobce: CCleaner (jenom si stáhněte program, nezadávejte žádný e-mail!). Když už tam budete, můžete si prohlédnout nabídku dalšího užitečného SW.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.