Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po výměně grafické karty PC nejde spusti

Od: 123petr123 odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,
dnes mi byl vrácen PC z opravny, kde jsem nechal vyměnit nefunkční grafickou kartu za novou. V servisu vše fungovalo bez problému, tak jsem si ho odnesl domů, zapojil a zkusil spustit, ovšem nejde rozjet. Objeví se mi černá obrazovka, akorát vlevo nahoře je čárka a vpravo dole nabíhají čísla, které skončí na čísle 92 a pak už pc dál nenajíždí.
PC jsem vypnul, sundal kryt, a obrátil na bok abych "zkusil diagnostikovat" příčinu a spustil. Když jsem tak učinil, tak se mi PC rozjel do windowsu, příhlasil jsem se a fungoval, tak jsem PC opět vypnul, dal zpátky kryt, postavil na nohy a zkusil opětovně rozjet, ovšem opět se mi ukázal stejný problém (černá obrazovka) a PC nešel rozjet.
Teď už to nefunguje i když mám PC převrácený na boku.
Nemá někdo tušení co by to mohlo být a proč to nejde? (servis již je zavřený a otevírá se opět po víkendu).
Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Špatný kontakt. Na grafické kartě, modulech paměti nebo prostě někde.

123petr123
hodnocení

Vymontoval jsem celou grafickou kartu a nasadil zpet a na chvíli PC jel, pak opět nastal stejný problém :/ nemůžu nikde najít povolený kontakt, je možné, že je něco špatně zapojené nebo jak mám najít problém? :/ už jsem nad tím strávil dobrého půl dne a vubec nevím co a jak.. nejsem zrovna zdatný přes hardware...

hodnocení

0x

Pustí se PC bez grafiky? Zkusil jste prověřit (vyndat) i RAM?

doplněno 02.09.16 18:54:

Závada je tedy jistě v GK - buď se zase spálila nebo je špatně vložená... Pokud byste nerozjel bez GK, problém by byl jinde.

doplněno 02.09.16 22:11:

Nejde mi do hlavy, že "V servisu vše fungovalo bez problému, tak jsem si ho odnesl domů, zapojil a zkusil spustit, ovšem nejde rozjet." - takže v servisu jste měl jen GK nebo celý PC? Pokud celý PC, proč by v servisu jelo a u vás doma ne? Pokud by bylo nekompatibilní, pak už v servisu by řekli ...

Snažíte se sice reagovat rychle, ale vaše reakce jsou tak nějak liché...

123petr123
hodnocení

Ano, po vyndání grafiky se PC pustí. RAM jsem vyndal ale mohu se zeptat čeho jsem tim měl dosáhnout nebo co se mělo stát? Podle mě byly v pořádku.

Při testu RAM i GK se špatný kontakt projevuje černou smrtí, vyloučí se příčina.

123petr123
hodnocení

samozřejmě jsem pc rozjel s GK, ale když nemám grafickou kartu tak nemám jak připojit monitor, tudiž výsledek může být uplně stejný jako kdybych měl grafíckou kartu

123petr123
hodnocení

Není možné ze by graf. karta nebyla kompatibilní se zakl. deskou? Pochybuju že by se spálila.. jinak když jsem vypojil vsrchnx příslušenství krom monitoru, tak mi vyskočilo toto..je možné ze bych poškodil procesor? :/ (Najede tto pouze když mám vypojenou klávesnicí, takže to nejde ovládat.
Po výměně grafické karty PC nejde spusti
horak*

A co to provede po F1 nebo F2 na této obrazovce? Pokračuje boot? Jinak zkusit přímo defaultní hodnoty přes F2 a co to bude psát u automatického testu RAM

lopi*
hodnocení

0x
Ahoj, když zapneš PC, dělá nějaký zvuk? Pípnutí?
123petr123
hodnocení

Ahoj, PC pípne asi 10x. Vím, že existuje nějaká stránka, kde se dá zjistit příčina podle počtu pípnutí, nemohu se dohledat, ale mám pocit, že to platí jen pro dlouhé pípání, zatímco tohle je pípaní jako při každém startu pc.

neo®
hodnocení

0x

mohu vědět nazev zakladní desky , případně graf. karty? Podle beep kodu to zavání zakladní deskou ,ale to ještě předčasné,,, nechal bych vše zapojené jen odpojil HDD aDVD mechaniky a udělal Clear CMOS

obecně se zakladní deska vrátí do vychozího nastavení.

123petr123
hodnocení

Zákl. deska je MSI-H67 MS-E23 (B3), grafická karta je gigabyte geforce gtx 750ti, cpu je

neo®
02.09.16 21:33

a cpu...

123petr123
hodnocení

intel e97378-001 (cndp140l20)

neo®

dívate se na chlazení CPU ja chci vědět co je pod ní ,ale udělal jste reset CMOS , pokud se dostanete do biosu tam je info o CPU . Jak se PC chová po resetu CMOS?

123petr123
hodnocení

Omlouvám se trošku mi to trvá... Zkoušel jsem reset CMOS, nevím zda- li jsem to udělal správně, ale myslím že ano. (podle návodu). Problém je, že se mi stále nedaří najet do BIOSU. Dále nevím jak odšroubovat chladič, needaři se mi s ním pohnout a nechcu používat hrubé síly abych to nezlomil

neo®

stačí vyndat baterii na zakladní desce ,,nechte ji klidne 1 min. venku pak vložit zpět .Ten chladič netrapte pro opětovné vložení je vhodná teplovodívá pasta potřena na procesor a tu asi nemáte. Pokud se nedostanete do biosu bude cesta dlouhá .

doplněno 02.09.16 23:04:

vyndaní chlazení

CPU

horak*

V cca 22 hod jsem ještě vložil dotaz :

"A co to provede po F1 nebo F2 na této obrazovce? Pokračuje boot? Jinak zkusit přímo defaultní hodnoty přes F2 a co to bude psát u automatického testu RAM"

Přes F1 resp. F2 nedostanete do BIOSu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]