Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes mi byl vrácen PC z opravny, kde jsem nechal vyměnit nefunkční grafickou kartu za novou. V servisu vše fungovalo bez problému, tak jsem si ho odnesl domů, zapojil a zkusil spustit, ovšem nejde rozjet. Objeví se mi černá obrazovka, akorát vlevo nahoře je čárka a vpravo dole nabíhají čísla, které skončí na čísle 92 a pak už pc dál nenajíždí.
PC jsem vypnul, sundal kryt, a obrátil na bok abych "zkusil diagnostikovat" příčinu a spustil. Když jsem tak učinil, tak se mi PC rozjel do windowsu, příhlasil jsem se a fungoval, tak jsem PC opět vypnul, dal zpátky kryt, postavil na nohy a zkusil opětovně rozjet, ovšem opět se mi ukázal stejný problém (černá obrazovka) a PC nešel rozjet.
Teď už to nefunguje i když mám PC převrácený na boku.
Nemá někdo tušení co by to mohlo být a proč to nejde? (servis již je zavřený a otevírá se opět po víkendu).
Děkuji
Vymontoval jsem celou grafickou kartu a nasadil zpet a na chvíli PC jel, pak opět nastal stejný problém :/ nemůžu nikde najít povolený kontakt, je možné, že je něco špatně zapojené nebo jak mám najít problém? :/ už jsem nad tím strávil dobrého půl dne a vubec nevím co a jak.. nejsem zrovna zdatný přes hardware...
Pustí se PC bez grafiky? Zkusil jste prověřit (vyndat) i RAM?
Závada je tedy jistě v GK - buď se zase spálila nebo je špatně vložená... Pokud byste nerozjel bez GK, problém by byl jinde.
Nejde mi do hlavy, že "V servisu vše fungovalo bez problému, tak jsem si ho odnesl domů, zapojil a zkusil spustit, ovšem nejde rozjet." - takže v servisu jste měl jen GK nebo celý PC? Pokud celý PC, proč by v servisu jelo a u vás doma ne? Pokud by bylo nekompatibilní, pak už v servisu by řekli ...
Snažíte se sice reagovat rychle, ale vaše reakce jsou tak nějak liché...
Ano, po vyndání grafiky se PC pustí. RAM jsem vyndal ale mohu se zeptat čeho jsem tim měl dosáhnout nebo co se mělo stát? Podle mě byly v pořádku.
mohu vědět nazev zakladní desky , případně graf. karty? Podle beep kodu to zavání zakladní deskou ,ale to ještě předčasné,,, nechal bych vše zapojené jen odpojil HDD aDVD mechaniky a udělal Clear CMOS
obecně se zakladní deska vrátí do vychozího nastavení.
dívate se na chlazení CPU ja chci vědět co je pod ní ,ale udělal jste reset CMOS , pokud se dostanete do biosu tam je info o CPU . Jak se PC chová po resetu CMOS?
Omlouvám se trošku mi to trvá... Zkoušel jsem reset CMOS, nevím zda- li jsem to udělal správně, ale myslím že ano. (podle návodu). Problém je, že se mi stále nedaří najet do BIOSU. Dále nevím jak odšroubovat chladič, needaři se mi s ním pohnout a nechcu používat hrubé síly abych to nezlomil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.