Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co si myslíte o této sestavě, navrhli mi ji v AutoContu, můj požadavek byl výkonnější počítač schopný zvládnout i modernější hry. Moc tomu nerozumím, tak jsem se chtěl zeptat jestli je tam nějaký vyložený "šunt", či zda je dobrá (přeci jen už není úplně levná, tak by měla být dobrá :D )
děkuji mnohokrát
No fungovat to bude...
Začnu spotřebou - Procesor má TDP 65W, grafika kolem 150W zbytek 30W, rezerva 50W - víc jak 300W to brát nebude, takže kvalitní 500W zdroj bude stačit s přehledem
Zdroje Fractal neznám, ale 1500Kč a 600W mi nejde u kvalitního zdroje dohromady, ten stojí 2000Kč, takže bych sáhl po 500 - 520W ověřeném zdroji od jakéhokoliv Seasonicu nebo Corsair řady CS, CX, RM, RMx.(ne VS - to je odpad) a připlatil 200Kč za M - modulární verzi - nepřipojené kabely nebudou překážet ve skříni.
Padl tady názor na Z desku a K procesor. Pochybuju, že dotyčný bude taktovat, navíc zvýšení výkonu do Z desky a K procesoru nese nemalé zvýšení nákladů. Procesor je dostačující, desku bych vzal Mortar s dobře chlazenou kaskádou, czc.cz/... ,lepší a levnější paměti Crucial, 8GB stačí, pokud rozpočet dovolí tak se 16GB může samozřejmě vzít, ale kdykoliv se může dokoupit. Chladič je zbytečně těžký a drahý, procesor má přeje jen 65W TDP, takže je to zbytečný. Silentium Spartan nebo Fera (ten momentálně není skladem) jsou uplně v pohodě, zvládnou TDP od 135 W do 180W
V Autontu asi chtějí prodat staré zásoby, když jsou na trhu nové, výkonnější karty, za stejnou nebo menší cenu, navíc vám to na CZC.složí zdarma pokud v objednávce zaškrtnete že chcete složit počítač.
Vzal bych GTX 1060 s 6GB pamětmi (se 3 GB nebrat, jsou očesané) , které jsou výkonnější viz test:
Doporučil bych vybrat z těchto::
Skříň je luxusní, SSD bych osobně vybíral mezi czc.cz/...
P.S. Když se ušetří za grafiku, tak se může koupit větší 2- 3 TB HDD.
Odkaz grafik se nějak nepovedl, ten původní neplatí, tak ho dávám znovu a doplnil jsem jej o 2 grafiky GTX 1070, které už se objevily v prodeji a jsou samořejmě výkonnější (test jsem zatím nenašel, ale snad na netu nějaký bude)
Podle mě je GTX 1070 zbytečná, GTX 1060, je dostačující, výkonem předčí gtx 970 a ještě se ušetří.
Taky neříkám špatně ale já bych slevil něco na grafice, CPU i5 6600K, přidal paměti na 16 GB, Corsair 650W zdroj jo a desku B170
oprava: desku Z170
tak to se omlouvám, nevím, proč to tam není vidět, ale měly by tam být dvě RAMky po osmi GB, takže by to celkem dávalo 16 GB RAM
A co kdyby se vámi navrhované komponenty přidaly k té grafice co již v návrhu je? byl by to nějaký problém?
A mohl byste mi prosím nějak polopatě vysvětlit v čem je třeba ten vámi navrhovaný procesor lepší než ten v původním návrhu? (přeci jen, moc tomu nerozumím...)
Děkuji mnohokrát
Děkuji za odpovědi,
zazněly tu otázky na použití:chtěl bych na něm rozjet i modernější hry na co nejlepší grafické úrovni (teď mě rychle napadá např. Mafia III nebo Battlefield 4), a práce s programy typu AutoCAD, Matlab, nebo MS Visual Studio.
byl by k němu pravděpodobně tento monitor czc.cz/...
Cenu celé sestavy neberu jako strop, ale jako takový ideál (tzn. +/- cca 5 tisíc nevadí).
Vím, že momentálně se pro mě jedná asi o moc velký luxus, ale radši připlatím za něco, co bude šlapat "samo"a vydrží mi dlouhou dobu (dejme tomu 7 a více let...) než za nějaký kompromis, na který budu nadávat a stejně ho budu chtít za tři roky vyměnit...
Jsem totiž v této oblasti začátečníkem (podle toho jsem volil i svou přezdívku v této otázce), ale každý někde začínal a předpokládám, že jak do této oblasti budu pronikat hlouběji, tak i mé nároky budou vyšší, tímto bych se i chtěl omluvit za případnou natvrdlost nebo tak, nejedná se o žádný trolling, ale o upřímný zájem se poučit
U monitoru si přečtěte recenze na na netu, Alze, CZC třeba zde czc.cz/... a pod. ať vás něco nezaskočí, spoustu videí je na Youtube a tak můžete získat lepší přehled o komponentách a týká se to hlavně grafických karet a her, ale mrkněte i na ten monitor.
Pokud máte "plovoucí"limit, je na vás zda co upřednostňujete, zda ty peníze vrazíte do grafiky či lepšího procesoru na výpočty.
Myslím, že než kupovat taktovací desku a a taktovací i5, je lepší koupit klasickou i7 s vyšším výkonem, něco by se mohlo vrazit do kvalitního zdroje s certifikací gold zmiňovaných pamětí a HDD, protože po čase je každý disk malý.
Asi jsem se původně přehlídl, viděl jsem v návrhu GTX 970, ale máte tam správně GTX 1070.
Upravil jsem malinko váš původní návrh k lepšímu a pokud chcete můžete měnit za výkonnější součásti.
Pokud se do doby objednání chladič Silentium Fera tak ho objednejte, nynější by měl být skladem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.