Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet - Rozdvojka

Od: petr91 odpovědí: 5 změna:
Zdravim. Mam dotaz. Existuje nejaka rozdvojka na internetovy kabel? Mam UPC. WiFi router mam na chodbe, odkud mam do pokoje natahly internetovy kabel do PS4. A zajima me, jestli existuje nejaka rozdvojka, abych mohl dalsi kratsi kabel napojit v pokoji do HDmediaboxu od UPC.
Takhle to musim z PS4 odpojovat a napojovat do jiz zmineneho HDmediaboxu, aby mel pristup na internet. Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Existuje, jmenuje se to ethernet HUB.

Já bych si tím HUBem u UPC nebyl tak jistej. Podle mě musí použít min. SWITCH.

Jo až tak, UPC má nějké speciality? Tak to se omlouvám, myslel jsem, špatně, že tohle je unifikované.

Měli *hi*

Dříve registroval IP adresy na MAC. Proto by to s HUBem nemuselo fungovat. Ale mluvil jsem před chvílí s technikem z UPC a nejčerstvější info je takové, že již přidělují dynamické IP adresy a tedy po připojení HUB (rozbočovač) / SWITCH (přepínač) může sdílet max. 3 IP adresy. Pokud by chtěl více IP adres (vícero zařízení), musí si pořídit ROUTER (směrovač) nebo změnit tarif, který má u UPC. Jinak vše potřebné sdělí na UPC lince.

hodnocení

0x

Switch je správná volba :)

doplněno 01.09.16 15:17:

Za přepokladu, že na chodbě je opravdu wifi router a z něj to půjde do switche

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]