Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, neporadíte mi někdo nějaký pevný, odolný patch kabel, který by odolal vnějším mechanickým vlivům (přejezd kolečkem židle, tah, ...atd) více než běžné patch kabely, které jsou k dostání ve všelijakých prodejnách kde se soutěží jen o co nejnižší cenu?
Popř. pod čím toto na netu hledat? Např aby měl pod pevnou bužirkou ještě nějaké ovinutí a pak až samostatné lanka/dráty.
Bude i např patch kabel z drátu pevnější proti těmto vlivům než kabel z licny?
Děkuji
Žádný UTP kabel není stavěný na to, abyste přes něj jezdil kolečkovou židlí atd. Drát není odolnější než licna. Rozdíl je jen v určení (drát = pevná instalace, licna = pohyblivý přívod)
UTP instalace patří do ochranných žlabů, trubek nebo lišt. Jakmile jej necháte venku na zemi, kde se přes něj bude chodit, jezdit atd, tak to dříve či později nevydrží. Nechápu, co je na tom k nepochopení.
To je úplně jedno. Prostě to co požadujete neexistuje. Kabeláž se dělá podle nějakých norem, existují i normy na uložení a z toho důvodu nikdo nic takového nedělá. Ještě nikdy jsem snad neviděl, aby bylo nutné tahat kabel tak jak požadujete. Pokud by přeci jen nebylo zbytí, pak se dělají přejezdové lišty.
Já ho ale pro tento účel použít musím. Budou v prostředí, kde se toto mech. potencionální poškození může dít a jiná varianta není...
Existuje tedy nějaká varianta? Kvůli pevnému originálnímu nalísování RJ45 konektoru jsem volil patch kabel, ale podřídím se i nákupu metráže a vlastnímu nakrimpování konektorů RJ.
Jen potřebuji typ kabelu, popř. odkaz.
Nó,.já chci také auto které se nepokazí ! Prostě neexistuje.Možná by vám pomohla chránička gumex.cz/...
Já věděl, že když se obrátím na poradnu, dostanu tisíc odpovědí, jak věci dělat a nědělat, bohužel na toto se neptám!
Potřebuji jen odolný kabel, kterým např propojím počítač se zásuvkou a vydrží když po něm přejede třeba kancelářská židle s nešikovnou sekretářkou více než běžný kabel za "pět pade"
Něco víc, než se standardně prodává už jsem našel.
Pro představu o co mi šlo viz níže.
...žádal jsem jen odolný patch kabel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.