Nejste přihlášen/a.
Jsem už v letech a anglicky neumím. Prosím o radu, jak a kde nastavit router jako zabezpečenou síť. Prosím krok za krokem,protože mé generaci byly (a mnohdy i jsou) počítače cizí. Děkuji každé dobré duši... Jinak mně připojení funguje dobře, ale je psáno jako nezabezpečená síť. Nechci, aby se na mě pověsila půlka sídliště. IP adresu mám zřejmě neveřejnou a po určitém čase ji provider měn (vs lesy) mění. Omlouvám se za podrobnosti, ale moc tomu nerozumím...
Ano, připojit se umím. To je bez problémů. Ale nevím do kterého menu zajet, co tam změnit a jak. Díky za odezvu.
Nu já ti neřeknu položku po položce,ale co koukám tady: support.dlink.com/...
tak jdi do wirelees/home/ předpokládám že SSID (název sítě) a kanál vyřešen máš když to běhá, takže jdi do security a zaškrtni to WPA, nebo tedy přesněji WPA-PSK, zadáš tam klíč- Passphrase a to je defakto vše. Maximálně ukrýt síť (broadcast SSID- zobrazení sítě). Pak se znovu do té sítě připojíš a bude to chtít po tobě heslo
Moc díky. Zítra budu u ptoho počítače s routrem, tak to zkusím a dám vědět. Takže v Home - Wireless - WEPKey 1 a zde si zadám heslo. OK? Ale kde mám udělat síť neviditelnou? Tady to nikde nevidím. (Koukám do anglického manuálu).
Ne, špatně. BROADCAST SSID když dáš na disable tak skreješ síť. Šifrování přepneš na WPA-PSK a zadáš heslo- budou tam jen 2 kolonky a to jedno bude ověření toho prvního. Člověče omlouvá tě že je pozdě,ale píšu to už podruhé to samé takže číst pořádně
Tady narychlo obrázek:
Mavericku díky. Podařilo se mi udělat zabezpečenou síť s heslem a dokonce jsem i zneviditelnil celou síť. A to dokonale, že nevím jak se do ní připojit. Pokud ji vidím tak přes heslo v pohodě. Ale když není vidět, tak nevím jak se připojit. Asi dělám nějakou blbost. Já myslel,že ji na svém NB uvidím nebo ji lehce otevřu - bohužel. Mám i zdané automatické připojení, ale musím kliknout na ikonku na liště a zadat heslo. Když je neviditelná, tak nevím jak dál.
Jestli tě mohu požádat o poslední radu, budu moc vděčen. Díky i za to, co jsi mi už poradil.
Zalezi co mas za klienta wifi site. U toho widowsackeho to je obcas problem- musis si najit sit bez nazvu, das se pripojit a zadas jmeno a zabezpeceni. Nebo druha moznost je zadat vsechno rucne- vytvorit nove pripojeni v klientu wifiny (pokud to umi) a tam naklepej parametry co mas- SSID, heslo...
Nicmene ve tvem pripade bych se asi pripojil kabelem a broadcast ssid dal na enable a bude to.
Jo a prvni vec co udelej- dal jdi na disable broadcast ssid a nebo wifi radio (nebo jak to tam je...), jde o to zda nahodou nemas wifi vypnutou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.