Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC hlásí chybu

Od: kytka25® odpovědí: 4 změna:
Ahoj milí rádcové, prosím o radu, proč mi naskakuje při každém zapnutí PC hláška, kterou jsem vložila do přílohy a přípradně, jak se jí zbavit, děkuji moc za radu
doplněno 31.08.16 07:09:

Děkuji za rady, jen upřesňuji, že Mozillu nepoužívám už dávno a všechno jsem se snažila odinstalovat. Antivirus mám McAfee a když si vzpomínám, tak někdy před časem jsem zachytila hlášku o Trojanu, ale myslela jsem si, že to antivir vyřešil...

doplněno 31.08.16 18:11:

Děkuji všem za rady, nakonec ta nejpřínosnější byla od yakuba:) popsal to krásně srozumitelně i pro laika a stačilo jedno kliknutí v ccleneru... moc děkuji :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ano, je to pozustatek trojana. Antivir odmazal jen cast, aneb to, co se prave nyni snazi spustit a nemuze nalezt. Proto ta chybova hlaska.

Nejjednodussi by bylo pouzit body obnovy : Kliknete na start a do vyhledavaciho pole napiste rstrui a odešlete. Spustí se program "Obnovení systémových souborů a nastavení", kde si vyberte "jiný bod obnovení"a po zaskrtnuti volby "zobrazit dalsi body obnoveni"si vyberte datum, kdy byl PC jeste v poradku. U kazdeho bodu si muzete zkontrolovat ovlivnene programy - uzivatelskych dat se zmeny netykaji, ale je mozne, ze se vratite do data, kdy jste napriklad jeste nemela nainstalovany ten a ten program - tudiz se bude muset po obnove nainstalovat znova.

Pokud body obnovy nemate, zkuste spustit antivirovy program s co "nejtvrdsim nastavenim"aneb kazdy antivir to ma trochu jinak, ale vetsinou se to jmenuje "celkovy sken"nebo "hloubkovy sken"pripadne zaskrtat pridavne volby jako heuristiku atd...

Pokud to bude vyskakovat i tak, bude treba rucniho odmazani pozustatku viru v adresari, jak Vam hlasi ..

Takze se proklikat do adresare c: users kveta appdata roaming a zde smazat cely adresar MOZILA. Dale pak z registru odmazat klic ve vetvi HKCU -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Run, kde je nastaven klic Samsung Appstore = "%APPDATA% Mozila autoit.exe""%APPDATA% Mozila up.au3"coz je prave to, co se ma spoustet po startu, ale protoze soubor up.au3 uz neexistuje, tak to hodi tu hlasku.

PS: promazani registru je trochu nebezpecna prace, takze pouzijte naprikald program ccleaner -> instaluj.cz/...

Kde pod nastavením Nástroje ->Start -> najdete vsechny polozky (stazene prave z registru) ktere se spousti po startu (viz obr).

Zde vyhledejte Samsung appstore, nebo cokoliv, co spousti autoit.exe a zvolte z nabidky "Zakazat"

PC hlásí chybu

danten*
hodnocení

4x
To není problém Firefoxu,to by v názvu byla dvě ll -> Mozila - Mozilla
To co se objeví je virus Trojan.Downloader.
Odviruj počítač

30.08.16 17:51
hodnocení

PC hlásí chybu #2
pc*

Tohle vypadá, že se Mozilla pokouší otevřít nějaký neexistující přidružený soubor, takže to vidím jako oříšek, který běžný uživatel není schopen vlastními silami opravit.

Pokud nemáte možnost opravy systému ze zálohy (což je velmi užitečná věc i proti virům), tak bych odinstaloval Mozillu za pomoci odinstalátroru, který to umí pořádně a vymaže všechny přidružené knihovny i záznamy i v registrech. Kdysi jsem na tohle používal Total Unistall, dnes to řeším obnovou ze zálohy.

Potom už stačí znovu nainstalovat Moziilu a doufat, že bude vše OK.

P.S. Předtím si zálohujte svoje záložky Mozilly a po instalaci Mozilly si je obnovte.

Firefox - Historie - Zobrazit celou historii - Import a záloha - Zálohovat - Vybrat umístění (třeba Dokumenty / fleška ) a uloží se pod aktuálním datumem (dnes to bude bookmarks-2016-08-30.json) Na novém Firefoxu dáte - Historie - Zobrazit celou historii - Import a záloha - Obnovit - uplně dole Zvolit soubor - najít umístění souboru *.json (Dokumenty / fleška ) - Otevřít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]