Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytvoření zvuku ze spektrogramu

Od: hooul odpovědí: 1 změna:

Když mám nahraný zvuk na spektrogramu (ať již v jednoduché podobě nebo plné),tak by mě zajímalo, jak z tohoto grafické reprezentace vytvořím zvuk, neznám program na to (i když teď mě napadá Harmor ve FL Studio, vyzkouším, sice to není to přímo určené) a také obecné zda to je možné:

Na wikipedie se správně píše,že resytentéza(doslovný překlad), není na 100% možná, kvůli chybějící informaci o fázi ve spektrogramu. mě by zajímalo, jak se to projeví na výsledném zvuku, nemám nejmenší představu, jestli to změní zvuk k nepoznání atd.

Pak by mě zajímala další věc: když mám záznam zvuku (a přirozeně k němu spektrogram, navíc i tedy logicky s informacemi o fázích), chci udělat úpravu zvuku "jako v Malování nebo v photoshopu, snad to není trestné, tento název používat", tzn, že tam chci některé části (tedy na souřadnici čas vs frekvence) vymazat, například když chci z nahrávky odstranit třeba bicí, ty se dají na obrázku dost dobře poznat a tedy "označit" (jako v grafických editorech) a vymazat.)- Mělo by to fungovat lépe, protože by tam měla téměř uplná informace o fázi zůstat. (Nebo víte o jiném způsobu, jak podobnou věc udělat, bez použití spektrogramu, odstranění komponenty zvuku z nahrávky. Vím, že to nejde na 100%, ale částečně ano. Nepočítám teď metodou slučování a odečítání kanálů, kde se využívá to, že některé složky jsou ve fází, protifázi, nebo neuspořádané fázi. Prostě jako kdyby šlo o mono zvuku.)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

K druhé části dotazu - tenhle software jste zkoušel?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]