Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem dostala dva emaily, jenomže přes půlku emailu vpravo dolů byla reklama, tu jsem nedokázala nijak odstranit, dokonce jsem to přeposlala na jiný email, došlo to i s ní, díky tomu jsem email nedokázala přečíst. Dá s tím něco dělat? nevím, proč skáčou reklamy do mailů. Děkuji za radu
V e-mailu jsem se s tím nesetkal, ale občas se s tím setkávám na některých stránkách. Některá reklama má někde schovaný křížek na zavření, u některých pomáhá kliknout vedle ní. Pokud se nepovede zavřít, tak odcházím. E-mail s takovouhle reklamou bych považoval za spam a smazal bych ho.
Nejdřív jsem nechápal, jak může být v mailu reklama, která ho zakrývá. Ale asi jsem na to přišel: Vy nečtete maily normálně v mailovém programu, ale přes webové rozhraní, že? No tam pak je možné cokoliv.
Dá se s tím dělat ledacos:
1) Možná zakázat v prohlížeči obrázky pro ten web. Jenže po přečtení by bylo dobré je zas povolit, aby chtěné obrázky v jiných mailech byly vidět.
2) Otevřít si "zdrojový text mailu". Na to by tam někdo mohlo být tlačítko. Viděla byste i všelijaké technické údaje, které putují s mailem, ale pak by tam byla i čitelná ta vlastní zpráva. (A pak asi spousta zmatených znaků a to by byla ta reklama.)
3) Ťuknout myší někam do mailu, zmáčknout CTRL+A a pak CTRL+C, tím by se mail zkopíroval do "schránky". Pak byste otevřela třeba "Poznámkový blok" (raději ne nic chytřejšího) a do něj ten mail CTRL+V ze schránky vrazila. Poznámkový blok umí jen zobrazovat text (teda co já je znám), takže by zas zpráva měla být vidět.
4) A asi existují další postupy, ale teď mě nic nenapadá.
Omlouvám se, jakožto seniorka neznám ty pojmy, co je webové rozhraní, otevřu seznam a pak zadám emailovou adresu v seznamu nebo v postu.
No jo, to je to webové rozhraní. Koukáte na to jako na internetovou stránku, místo abyste používala program pro maily. Ale budiž.
Otevřte si znovu ten mail, úplně dole je tlačítko "Vytisknout zprávu". Zkuste na něj kliknout. U mě se pak mail připraví pro tisk do nové záložky prohlížeče a objeví se okno pro spuštění tisku. To okno zrušte a měla by zůstat vidět ta připravená stránka pro tisk. Dá se v ní mail přečíst?
@ivzez: Webový přístup jako nouzovka může někomu velmi pomoci, takže proti němu nemám nic. Ale komfort práce, dostupnost mailů, možnosti třídění, vyhledávání, ... to všechno je přes webový přístup mnohokrát horší (aspoň co jsem viděl). A třeba zrovna Seznam nemá ani "vlákna" (nebo jsem je neviděl), takže třeba pro mailovou konferenci je velmi omezeně použitelný (nechci psát, že je na h...o). A to nezmiňuji zálohování (Za co vám ručí mailové služby zdarma? Za nic. Proto je lepší mít maily doma a ne někde kdesi.), šifrování a podepisování (myslím elektronický podpis zprávy, ne "pa, tvůj myšáček") atd.
Reklamu v těchto adresách (@ seznam. cz, @ post.cz, @ email.cz, ...) zobrazuje iMedia. Stačí pro iMedia zakázat java script a reklama se přestane zobrazovat.
Uvedete-li, který prohlížeč používáte, můžeme se pokusit to zvládnout zde. Jinak byste pravděpodobně musela poprosit někoho ve svém okolí.
@Hm, co máte proti webovému rozhraní?
Já na ně nedám dopustit. Vyzkoušela jsem několik e-mailových klientů, ale žádný mi nevyhovuje tak, jako prohlížeč...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.