Nejste přihlášen/a.
dá se někde prosím koupit SATA HDD do 1000,-Kč nový? stačil by mi
ale zdá se že už ho žádný eshop neprodává, nebo jen neumím gúglit? dík
je nejaky rozdil v tech SATAII/SATAIII? ted mam Hitachi HDS722516VLSA80 160GB SATA. nemůže se stát že mi do PC nový HDD nepůjde?
Rozdíl mezi SATA II a III je v přenosové rychlosti, ale disky i řadiče jsou zpětně kompatibilní (takže disk SATA III bude chodit i na řadiči SATA a naopak)...
Může být 320? - alza.cz/...
cca 10 x 73 x 100 mm není až tak titěrné...
A ne, nemá to takovou rychlost přenosu, jako staré disky - má to několikanásobně vyšší...
jo to by šlo
doplněno 11.01.13 17:10:lol, taková miniaturizace. jsou všechny HDD tak titěrné dnes? má to rychlost přenosu dat jako normální staré HDD?
nefunguje mi po zapojení do stolního PC. dá se nějak zprovoznit? iroky kablík napájení, uí kablík pro spojení se základovkou, 4 piny mám nehcat volné nebo nějaký jumper tam dát?
Ano, pokud má irí a uzí koncovku, tak ta se starí verzí napájení zůstane volná, to je jen kvůli tomu, e některé starí zdroje nemají konektor pro napájení SATA zařízení. Po připojení disku se nic nestalo? Ani to nepsalo hláku o novém hardare? Jinak v systému nebude vidět, dokud jej nenaformátuje. To udělá pomocí správce disků.
"pokud má irí a uzí koncovku, tak ta se starí verzí napájení zůstane volná", starí HDD jsem měl zapojené 4 oinové napájení jako pro IDE disky/mechaniky i iroký kabel, u nového HDD mám ze zdroje zapojený iroký kabel napájení a úzkým kabelem je HDD spojený se základovkou. PC nový HDD vůbec nevidí, ádná hláka o novém hardwaru. kde je teda správce disků, půjde naformátovat kdy ho nikde nevidím?
zkoueno ve 2 různých PC, různé kabely, v kadém PC zvlá, i v 1 PC 2 SATA HDD současně. v obou PC je IDE HDD se systémem win XP SP2.
nový 2,5 palcový SATAII se ani v 1 PC nikde neukáe, vyzkoueny vechny 4 monosti zapojení jumperu, různé SATA sloty na základovce. dá se nějak zprovoznit přes BIOS nebo ho HDD poslat zpět? je zničený/nefční nebo jen nefunguje protoe je určen pro NBTKy?
doplněno 14.01.13 15:02:jak to je, je tento 2,5 palcový HDD rychlejí nebo pomalejí ne starí velké SATA HDD? bach věděl jestli mám reklamovat/chtít výměnu nebo odstoupit od smlouvy.
doplněno 14.01.13 15:30:ted to napsalo vpravo dole na liste Bezpecne odebrat zarizeni, kdyz to rozkliknu tka tam pise HT320LM001 HN-M320MMBB, můu dát Vlatnosti, Svazky, Naplnit, 350000MB to ukáe. je to ten nový SATAII 320GB HDD? ikonku Bezpečně odebrat mi do teď ukazovala jen připojená USB fleka. dal jsem Naplnit a restartuji PC
To e je určen pro notebooky nehraje adnou roli. To je jen proto, e má kompaktnějí rozměry, moná i nií spotřebu, ale normálně musí pracovat i v desktopu. No asi by to chtělo mrknout do biosu, zda ho to PC vůbec vidí. Také je moné, zvlátě u starích pc, e je potřeba v BIOSu povolit sata řadič. Nicméně, začal bych tím správcem disků. Ve WinXp ho najdě v Start-> nastavení-> ovládací panely -> Nástroje pro správu->Správa počítače v otevřivím okně pokračuje v levém menu úloitě-> Správa Disků. Nyní vpravo vidí disky které jsou v PC. Ve vrchní části seznam disků a ve spodní detali jednotlivých disků. U kadého by měly být informace název(pokud je disk pojemnovaný) a v závorce písmeno (u kadého disku bude jiné) jednotky príklad. Zálohy (D, nebo jen (D
. Pod tím by měly být informace o velikosti a souborovém systému, například: 150,15 GB NTFS. No a pod tím by mělo být napsáno Vpořádku. U nově připojeného disku, který není naformátovaný bude napsáno Nepřiřazeno. Takový disk je potřeba naformátovat. Klikne do toho okénka pr.tl. myi a vybere volbu Naformátovat a dál postupuje podle instrukcí. Pokud vak ve správci disků není disk vidět, znamená to, e buď - jak jsem ji psal není v Biosu povolen SATA řadič, anebo je disk pokozen.
Ach jo. Místo těch smajlíků má být samozřejmě dvojtečka a závorka.
ve Win Start - Ovládací panely - Nástroje pro správu - Správa počítače - Správa diskůse objevil, jako Nepřiřřazen, odcvalakl jsem Inciciovat, Přiřadit, píe to u něj místo Nepřiřazen, to píe Dynamický298GB (kupoval jsem ho jako 320GB).restartuji doplněno
Formátuji nový HDD, po restartu ok, jede. jak ty rychlsoti? hodnoty
Otáčky:
5400 RPM
Vyrovnávací pamě:
8 MB
Přístupová doba (typická):
12 ms (seeking)
Střední rotační doba (latence):
5,6 ms
Přenosová rychlost:
Čtení (maximální): 145 MB/s
Zápis (maximální): 300 MB/s
-jsou dobré hodnoty oproti starím neitěrným IDE/SATA HDD nebo to je pomalé co do přenosu dat?
Podle popisu to typuji na ten Seagate co má ALZA v aci, e jo? Tak pokud ho má jako druhý disk do PC, tak je to naprosto dostačující. Samozřejmě disky s otáčkami 7200 a více budou trochu rychlejí, ale při běném domácím pouívání, to stejně nepostřehne. pokud na něj chce naistalovat systém, tak i to není problém, osobně bych ale pro systém, volil disk rychlejí s větí vyrovnávací pamětí. Ale i na tomto to pujde bez problémů. A co se týká te velikosti 320 resp. 298, to je dáno jen vyčůraným označováním výrobci a prodejci. Zatímco prodejci počítají velikost v desítkové soustavě, tak PC ve dvojkové, proto ten rozdíl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.