Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem tuto grafickou kartu: czc.cz/... kterou jsem chtěl nahradit stávající grafickou kartu czc.cz/... na desce czc.cz/... . Nová grafická karta však při vložení do PC krom svítícího nápisu na boku na monitor hází pouze vždy 2 znaky načež se zastaví u B2 a deska občas pískne jako při restartu. To samé dělá i ta stará, jenže ta pak normálně začne normálně zobrazovat.
Pokusil jsem se tedy alespoň nainstalovat software z přiloženého CD se zapojenou starou grafickou kartou, ale zádný účinnek.
Myslíte, že to je nějakou mojí neznalostí a nutností dalšího nastavení, nebo je to na výměnu? Děkuji
Podle toho pípnutí by tam mohl být nějaký problém s biosem, tam se zastavuje bootování. Je dobrá baterka?
cs.wikipedia.org/...Beep_kód
To vypadá, že si nedokáže zapsat změny v nastavení nebo neumí s touto grafikou pracovat. Skočte do bios a podívejte se, jaký garfický adaptér je tam nastavený (případně nastavte AUTO) a dejte uložit změny. Všechno provádějte se zasunutou novou grafikou! Instalace ovladačů je nutná až pro OS, vám se k instalace systému vůbec nedostane. Je také možné, že je verze BIOS zastaralá a budete muset udělat upgrade.
Se zasunutou grafickou kartou se do BIOS nedostanu, ta první obrazovka s možností nestíhá vůbec naskočit. Přes integrovanou grafickou kartu to s tou novou zapojenou také nezobrazuje.
Také bych to možná ale viděl na starší verzi BIOS. současná dfeska byla koupená 8/2012 na tu jsem raději nešahal. Nejnovější BIOS pro ni je ale 10/2013 tak doufám, jestli ji bude ta aktualizace podporovat. Nicméně kdybych došel až k tomu, tak tuto aktualizaci bych nechal až na servis.
Zkoušek jsem do 1. a 2. pozice se stejným výsledkem. Na 3. pozici mě již místo ve skříni nepustí. Chování bylo u obou pozic stejné, tedy přeskakoval dvojciferný nápis na obrazovce, a pak po chvilce pípnutí a větráčky se zastaví (nicméně stará grafická karta dělá to samé, s těmi znaky a pípnutím (větráčky nevypíná) , pak ale normálně naskočí) už jsem začal shánět někoho, kdo by mi nahrál aktualizaci BIOSu a odzkoušel kartu na jiném PC. Co jsem koukal, mám verzi v10.0 a dostupná je v10.9 asi o necelé dva roky novější, tak doufám, že to bude v tom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.