Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová grafická karta nejde nainstalovat

Od: ladefeto* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, zakoupil jsem tuto grafickou kartu: czc.cz/... kterou jsem chtěl nahradit stávající grafickou kartu czc.cz/... na desce czc.cz/... . Nová grafická karta však při vložení do PC krom svítícího nápisu na boku na monitor hází pouze vždy 2 znaky načež se zastaví u B2 a deska občas pískne jako při restartu. To samé dělá i ta stará, jenže ta pak normálně začne normálně zobrazovat.

Pokusil jsem se tedy alespoň nainstalovat software z přiloženého CD se zapojenou starou grafickou kartou, ale zádný účinnek.

Myslíte, že to je nějakou mojí neznalostí a nutností dalšího nastavení, nebo je to na výměnu? Děkuji

doplněno 01.09.16 11:46: Tak a vyřešeno, po aktualizaci BIOS, se kteroul mi pomohl odborník (ještě že tak, protože se vyskytla zrada, se kterou měl menčí problémy i on) se grafická karta v pořádku rozjela a již funguje. Děkuji všem za dobré rady a loučím se.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle toho pípnutí by tam mohl být nějaký problém s biosem, tam se zastavuje bootování. Je dobrá baterka?

cs.wikipedia.org/...Beep_kód

To vypadá, že si nedokáže zapsat změny v nastavení nebo neumí s touto grafikou pracovat. Skočte do bios a podívejte se, jaký garfický adaptér je tam nastavený (případně nastavte AUTO) a dejte uložit změny. Všechno provádějte se zasunutou novou grafikou! Instalace ovladačů je nutná až pro OS, vám se k instalace systému vůbec nedostane. Je také možné, že je verze BIOS zastaralá a budete muset udělat upgrade.

ladefeto*
hodnocení

Se zasunutou grafickou kartou se do BIOS nedostanu, ta první obrazovka s možností nestíhá vůbec naskočit. Přes integrovanou grafickou kartu to s tou novou zapojenou také nezobrazuje.

doplněno 24.08.16 09:54:

Také bych to možná ale viděl na starší verzi BIOS. současná dfeska byla koupená 8/2012 na tu jsem raději nešahal. Nejnovější BIOS pro ni je ale 10/2013 tak doufám, jestli ji bude ta aktualizace podporovat. Nicméně kdybych došel až k tomu, tak tuto aktualizaci bych nechal až na servis.

krtek*
hodnocení

0x

Jsou zapojeny všechny konektory? Oba napájecí pro GPU?.. Je PC zdroj dostatečné výkonný?

ladefeto*
hodnocení

Karta má pouze 1x napájecí 8pin PCIe . Zdroj je 660W.

hodnocení

0x
nez budete reklamovat, bylo by fajn vyzkouset grafiku v jinem pc, pokud mate noznost. jake znacky mate zdroj?
ladefeto*
hodnocení

Zdroj je seasonic czc.cz/...

jofa*

Jak se ptal -krtek, máte zapojený napájení všech osum?

ladefeto*
hodnocení

Ano, 6+2 mám zapojeno

krtek*

vyzkoušet, jinde, aktualizovat bios...když nepujde ani na jiném pc...reklamovat

kakamila
hodnocení

0x

Zkoušel jsi všechny tři Pci-Express?

Zkus jinou kombinaci pamětí...

ladefeto*
hodnocení

Zkoušek jsem do 1. a 2. pozice se stejným výsledkem. Na 3. pozici mě již místo ve skříni nepustí. Chování bylo u obou pozic stejné, tedy přeskakoval dvojciferný nápis na obrazovce, a pak po chvilce pípnutí a větráčky se zastaví (nicméně stará grafická karta dělá to samé, s těmi znaky a pípnutím (větráčky nevypíná) , pak ale normálně naskočí) už jsem začal shánět někoho, kdo by mi nahrál aktualizaci BIOSu a odzkoušel kartu na jiném PC. Co jsem koukal, mám verzi v10.0 a dostupná je v10.9 asi o necelé dva roky novější, tak doufám, že to bude v tom.

neo®

Zdravím co jsem se dival tak verze BIOSU je o něco vyšší 10.11 viz .

Ale mám pocit ,že problem není ve verzi biosu , nebo jsem nenašel v poznámkách zmínku o opravách GPU. To bych asi zkusil jiný zdroj a samoz, vyzkoušet v jiném PC .

ladefeto*
hodnocení

Tak a vyřešeno, po aktualizaci BIOS, se kteroul mi pomohl odborník (ještě že tak, protože se vyskytla zrada, se kterou měl menčí problémy i on) se grafická karta v pořádku rozjela a již funguje. Děkuji všem za dobré rady a loučím se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]