Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílená složka, jak nejjednodušeji

Od: samurraj® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, V patře mám PC připojený k routeru. Odtud je i WiFi. V přízemí mám noťas a teď potřebuji, abych na ploše (v PC i noťasu) měl složku např. "Sdílení" a do ní mohl umisťovat soubory, které by byly upravitelné jak v patře, tak i dole z notebooku.

Zkoušel jsem to klasicky přes domácí skupinu přímo ve Windows, ale to je celé nějaké krkolomé a soubory, které si pošlu do sdílené složky nemohu v té dané složce nijak upravovat. Nemám na to prý práva a nejdou ani nastavit. Takže hledám nějaký osvědčený a jednoduchý nástroj. Děkuji všem za tipy a nápady.

PS: Nahoře v PC mám Windows 10, dole na noťasu W7.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Jakoj chcete velikost slozky a rychlost synchronizace? Pokud staci do 2 GB a synchro ne nejrychlejsi, tak bych to udelal pres dropbox. Na dokumenty dostatecne, na filmy pomale.
Vlastni wokeni sdileni musite udelat na kazdem PC ucet cbraneny heslem a tim se pak pripojovat.
hodnocení

Já we windows nechci speciální účet, chci vše sdílet v účtu, který mám a ten dropbox je sice hezký, ale je to zpoplatněná služba a musí to jít nějak zdarma.

paw*
Do 2 gb velikosti slozky je to zdarma. Ma tez tu vyhodu, ze soubory jsou pristupne odkudkoliv, i zbtelefonu a neni treba mit oba PC zaple. Vyuzivam to na dokumenty.
Sdileni jde, o tom zadna. Vecer se mrknu ja to udelat.
hodnocení

Tak už jsem to vyřešil. I tak děkuji za ten dropbox, který jsem neznal.

eulalie*
hodnocení

0x

Pro sdílení dokumentů používám free prográmek od google. - google disk. Dá se to stáhnout do PC. Nahrajete do toho, co potřebujete a můžete sdílet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]