Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet od O2- spokojenost?

Od: hanesz* odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
přemýšlíme, že si doma necháme zařídit internet + TV od O2. Konkrétně se jedná o O2 TV M + 40MB/s internet.
Máte s tím zkušenosti? Nejsou časté různé poklesy rychlosti nebo výpadky?
Zkrátka, jste spokojeni a doporučili byste TV dál?
Děkuji za hodnocení

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

meryy*
hodnocení

2x

Používám a zatím naprostá spokojenost.

hodnocení

0x

Za mě spokojenost. Mám jen internet, bez TV, a rychlost kterou slibují skutečně mám, při testech rychlosti často i o chlup více.

111®
hodnocení

0x

na tohle není jednoduchá odpověď. Záleží na kvalitě kabelů od ústředny, na vzdálenosti od ústředny. Prostě případ od případu.Na stránkách O2 bývá zjištění dostupnosti služby.

hodnocení

0x

ADSL už nemám ani u přítelkyně doma, ale v práci to máme na hodně lokalitách. Dost nevýhodou je poměr upload/download, download bude těch 40Mbit, ale upload? Záleží co na tom budete dělat a zda chcete třeba uloadovat na cloud, nebo kamkoliv na net, pak jde připojení do kytek.
Taky mi přijde v porovnání s konkurencí dražší, ale je pravda, že často bývá docela stabilní, pokud nejsi tedy daleko od ústředny. Rychlost slybovat umí, ale realita je často horší ;) Takhle máme na jedné lokalitě z 10Mbit nakonec 2Mbit jinak padá.

tato rychlost je u O2 přes VDSL, u ADSL (přesněj ADSL2+) jsem se nedostal výše než nějakých 8 Mbps. Jinak je to 40 Mbps download a 2 Mbps upload, což není moc, ale stačí to. Když jsem měl od O2 ADSL, tak nahoru to šlo nějakých 384 kbps, což byl děs něco někam nahrát.

To mi je jasný, že to je VDSL, ale obecně to je každýmu jasný ne? Řeším princip, ne konkrétní normu.
2Mbit na upload není podle mě moc. Zkus si párkrát něco kopírovat na ftp, cloud atd a bude ti to jasný, co toho si vem, že na tý lince nemusíš být doma sám...

Mimochodem, setkal jsem se u O2 s tím, že ani oni se neshodli zda je některá linka ADSL2 a nebo VDSL, což bylo docela vtipný, když jsem s nima řešil řadu týdnů výpadky a každý technik tvrdil jinou techlogii a já se dožadoval funkčnosti a přehodení na ADSL2 z VDSL (původní informace)

P.S. ADSL2 + má max více než 8Mbit, ale asi až 16Mbit, nebo dokonce 25Mbit, proto není nic jednoznačné

111®

obecně o DSL telefon.unas.cz/...

tondac*
hodnocení

0x

Státní Telecom nestál za nic, po vstupu Španělů se toho moc nezlepšilo, ale od převzetí nejvychytralejším Čechem to s O2 jde od -5 k -10. Firma se obchodními praktikami a přístupem k zákazníkům posunula na úroveň prodejců indukčních vařičů a biolamp z předváděcích akcí pro seniory.

Prodloužení závazku nebo změnu tarifu klidně sdělí zákazníkovi pidipísmem na elektronickém vyúčtování a pokud nereagujete, tak to považují za závazné. Uživatele O2TV a pevných linek hromadně převáděli na dražší tarify jen formulací typu "již od ledna voláte do všech sítí neomezeně jen za 299Kč" popř "již od ledna budete sledovat 49programů ..." A pokud to zákazník do měsíce aktivně neodmítl, tak už měl problém s výpovědí.

Klidně mi několik měsíců účtovali 20M net, a když jsem si změřil rychlost -2,1M, tak mi po reklamaci milostivě snížili tarif na 2M, že jsem daleko od ústředny (a po změně tarifu reálná rychlost klesla na 1,8 :)). Teď ale používají argument, že poskytují až 20M a reálných 5M to vlastně splňuje ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]