Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nevíte, co to může být? Odešly mi na jednom PC v jednom týdnu hned 3 flash disky v rozmezi 4gb-32gb...
Může se jednat o velkou náhodu nebo je může nějak poškozovat PC? Nepomůže ani formát, s diskem se už nedomluvím... Některé disky mám nově s ebay, jiné jsem měl ale dlouhé roky z ČR... Děkuji
Příčinou bude na 90% ebay a 10% problém v napájení 5V. U číňana je většina výrobků bez výstupní kontroly a testů obecně. Vyrábí to stejný stroj, určitě úmyslně nejedou vadnou sérii ale právě testy a kontrolou se výrobek prodražuje. Napětí na USB jde proměřit, ale moc tomu nedávám naději. Většinou by už havarovalo i něco jiného.
Dost často se stává, že disk ztratí "jméno" - písmeno v závorce a pak už se neregistruje v PC. Stačí mu ve Správě disků pojmenování vrátit a je to OK.
Tak tam mi to tu sviňu ani neukáže :D
Když ten disk zapojím, napíše mi to takovou tu klasiku, že zařízení nebylo rozpoznáno...
Mám nový disk za 300Kč a bojím se ho tam zapíchnout :D Asi bude něco špatně s PC... Ovladače jsou samozřejmě instalovány i aktualizovány
Toto spíš vypadá na chybu řadiče než ovladačů. Dělají to všechny porty? Co jiná zařízení USB, fungují, není nějaká kolize? Nemáte v některém portu USB vysílač na myš, to někdy blbne, špatně přidělí hodnoty přerušení.
Samozřejmě flash disky odpojuji na tvrdo a myslím, že to tak dělá 95% lidí :D
Disky nejdou připojit na žádní USB, ani ty zadní a ANO, mám v jednom vysílač na myš, ale to tam mám už přes rok, tak může být chyba i v tom? Zkusil jsem odpojit a nejde..
Ještě upřesním, že některý disk mi napíše tohle a některý mi to v klidu nechá najít i otevřít, ale pak se otevře jen okno a sekne se prázdné okno disku...
Nikdo nic? Ještě doplním, že špatný flash disk jsem zkusil na druhém notebooku a tam to nešlo taky, ale šel aspoň zformátovat?:D Tak co to kua může být?:D
Pokud šel formátovat, co na něm teda nešlo? Jako, že data nejsou přístupná? Chyba je v PC, poškozuje zaváděcí sektor (tabulku FAT). Přeinstalovat (natvrdo!) ovladače MB, pokud nepomůže je poškozený řadič. U notebooku integrovaný na desce a místa pro extra není.
pravdepodobne tim nekorektnim odpojednim, nikdy totiz nevite co system na flesce v tu dobu dela nebo nedela, vi sice treba nekopirujete, ale system ho treba indexuje ...
mam hodne flesek a zadna mi jeste neodesla, vzdy je koretne odeberu a znam dost lidi co to delaji stejne a o flasku neprisli, vlastne neznam nikoho kdo by flesku jen tak vytah z portu
Vyzkoušejte flash disky v jiném PC, NTB, TV, STB, atd... buď jsou vadné flash disky (dost nepravděpodobné), nebo řadič.
Správce zařízení ( Start -> devmgmt.msc ) a v menu Zobrazit zaškrtněte zobrazit skrytá zařízení. Poté rozklikněte Řadiče USB a uvidíte mraky prošedivělých zařízení "Složené zařízení USB" tak je všechny odinstalujte.
A dále vymazat soubor INFCACHE.1 který je v C: Windows System32 DriverStore.
Práva na mazání má jen user SYSTEM, takže je třeba ještě přes Vlastnosti -> Zabezpečení -> Upravit -> Přidat -> bud vyhledat svuj ucet, nebo rovnou vyhledat skupinu Administrators a přidat. Pak v dolní části nastavit Úplné řízení. Pak vše pozavírat -> restart -> vyzkoušet flash disky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.