Nejste přihlášen/a.
zdravím vas, před chvílí jsem restartoval pc, ale vubec se mi nechce nacist plocha, ani start, mam jen cernou obrazovku.. zapnul jsem explorer v správci úloh a všechno funguje, i chrome, píšu ted z toho pc, ale plocha se pořád nechce ukázat, ani start. restart nepomáhá, na netu jsem akorát našel, že bych měl dát pc do bodu obnovy, ale já nemám cd, už jsem měl windows v pc nainstalovaný. mám windows 7 prof. x64
(a abych nezakládal zbytečně novou otázku. můžete mi sem, prosím, někdo hodit ovladače na intel gma 950? já vím, že je to stará grafika a ovladače nevyšli už několik let, ale já se vsadím, že tu nemám ani žádný nainstalovaný, pokud nějaký vyšli teda) )
dekuju predem za kazdou radu !
mě ted napadlo, že by to mohlo být tím, že jsem instaloval nějakej reclock, abych mohl hrát jednu hru ale to snad ne, když jsem měl už v pc nějakou starší verzi..
taky jsem si ted všiml, že po zapnutí, jedou jen 3 procesy, ale normálně se jich spustí tak 8.
Pro obnoveni bodu obnovy nepotrebujete instalacni medium. Kdyz se tedy nenactou ikony a lista start, tak Vam nebezi proces explorer.exe. Normalne v tom spravci uloh, ktery jste nespis spustil, kdyz vite kolik mate procesu, dejte Soubor -> spustit novou ulohu a napiste explorer a odeslete. Nactou se Vam ikony i Start. Nicmene to problem neresi, neco Vam v PC hapruje. Proto spustte dalsi proces s nazvem rstrui a odeslete. Spusti se Vam body obnovy, kdy pokud je mate zapnute se Vam nabidne kalendar a vy si zvolite den, ke kteremu se chcete vratit. Pote pockate, udelate restart a hotovo.
zdravím, v mojí otázce je přímo "zapnul jsem explorer ve správci úloh a všechno funguje, i chrome, píšu ted z toho pc, ale plocha se pořád nechce ukázat, ani start." , což jste mi poradil Vy, ale bohužel to nefunguje. takže problém bude v něčem jiném, třeba mi neběží více procesů, které by měly? druhou možnost vyzkouším večer, pokud se nenajde do té doby jiné řešení.
každopádně děkuji moc za pomoc.
nebo to může být i např. vir, který mi v pc něco vypnul? nějakou službu nebo ten proces? zkouším pc projíždět antivirem a uvidím.
Opravdu nikdo neví, co s tím? Bude to něco s tím explorerem, protože se mi po zapnutí, spustí jen tento počítač, ale plocha nenaběhne.
Obnovení systému přes rstrui nefunguje.
Tak zkuste nouzový režim. Po startu mačkejte klávesu F8. V nouzáku by mělo najet vše potřebné bez softu třetích stran...(a různých virů, havěti a čehokoliv)
Tam bych poté spustil jak kontrolu disku, tak i kontrolu systémových souborů.
Start -> napsat cmd (spustit jako spravce) -> příkaz chkdsk /R a odešlete enterem. Nahlásí to nejspíš, že nyní je disk používán, zdali chcete úlohu naplánovat po restartu. Zmáčkněte A a restartujte PC. Nez naběhne systém, spusti se automaticky kontrola disku. Až naběhne, tak :
Start -> napsat cmd (spustit jako spravce) -> příkaz sfc /scannow a odešlete enterem. Nyní se spustí kontrola systému, která pokud nalezne porušený soubor, tak jej obnoví ze zálohy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.