Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení TV konektoru na kabel

Od: bublinka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s napojením anténního kabelu na TV/IEC konektor. Koupila jsem konektor, který má pro mě netypické řešení (viz odkaz) - šroubek je uprostřed, šroubuje se do vidlice. Setkala jsem se vždy s řešením, kdy byl šroubek zboku a upevňoval drát, který se do vidlice protáhnul. U tohoto konektoru na drát není místo, protože je tam ten šroubek. Díky předem za radu. Tuším, že se bude jednat o jednoduchý fígl. Přinejhorším koupím za 9,- jiný "normální"kousek.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tento konektor jsem nikdy v ruce neměl a nákres na odkazu moc jasný není, takže jen spekuluju, ale nešel by střední drát omotat okolo šroubu nebo pod něj jen ohnout a přitáhnout?

hodnocení

0x

Jak asi pise @pepr .Taky bych to videl na povoleni sroubku, udelani smycky a dotazeni...

Napojení TV konektoru na kabel

hodnocení

0x

Rozobrať konektor,jednú časť nasunúť na koaxiál.Odizolovať koaxiál,stredný drôt strčiť do stredu,buď je to tam na pérko alebo na skrutku.Opletenie kábla pretiahnúť do zadu na izoláciu a klieštami stiahnúť kovovú objímku.Nakoniec zoskrutkovať celý konektor.Ak je tam v strede len skrutka,tak omotať okolo skrutky.

bublinka*
hodnocení

0x

Děkuji všem za rady. Udělat smyčku a přichytit šroubkem bylo díky rozměrům šroubku nemožné - prostě to tam nedrželo, Nerada něco przním, tak jsem si myslela, jestli tam není nějaká nachytávka a je nutné znát fígl. Dle vašich odpovědí soudím, že ne. Nakonec jsem šroubek dala pryč, na drátu udělala malou smyčku a vsunula do otvoru místo štoubku a *palec*

mnd®

Smyčka se nedělá.Ten prostřední drát se ohne do elka a přišroubuje.

I když je to stará otázka, někomu to může pomoci...@mnd to popsal správně...lepší obrázek (technický list) jsem nenašel...dá se udělat i očko (někdo důsledný), ale běžně pouze ohyb

Jako hnidopich bych k tomu dratku nacpal alespon sirku, nebo něco, co "utemuje" drátek, aby se časem neuvolnil a nevznikaly ruchy a šumy *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]