Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s napojením anténního kabelu na TV/IEC konektor. Koupila jsem konektor, který má pro mě netypické řešení (viz odkaz) - šroubek je uprostřed, šroubuje se do vidlice. Setkala jsem se vždy s řešením, kdy byl šroubek zboku a upevňoval drát, který se do vidlice protáhnul. U tohoto konektoru na drát není místo, protože je tam ten šroubek. Díky předem za radu. Tuším, že se bude jednat o jednoduchý fígl. Přinejhorším koupím za 9,- jiný "normální"kousek.
Tento konektor jsem nikdy v ruce neměl a nákres na odkazu moc jasný není, takže jen spekuluju, ale nešel by střední drát omotat okolo šroubu nebo pod něj jen ohnout a přitáhnout?
Rozobrať konektor,jednú časť nasunúť na koaxiál.Odizolovať koaxiál,stredný drôt strčiť do stredu,buď je to tam na pérko alebo na skrutku.Opletenie kábla pretiahnúť do zadu na izoláciu a klieštami stiahnúť kovovú objímku.Nakoniec zoskrutkovať celý konektor.Ak je tam v strede len skrutka,tak omotať okolo skrutky.
Děkuji všem za rady. Udělat smyčku a přichytit šroubkem bylo díky rozměrům šroubku nemožné - prostě to tam nedrželo, Nerada něco przním, tak jsem si myslela, jestli tam není nějaká nachytávka a je nutné znát fígl. Dle vašich odpovědí soudím, že ne. Nakonec jsem šroubek dala pryč, na drátu udělala malou smyčku a vsunula do otvoru místo štoubku a
I když je to stará otázka, někomu to může pomoci...@mnd to popsal správně...lepší obrázek (technický list) jsem nenašel...dá se udělat i očko (někdo důsledný), ale běžně pouze ohyb
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.