Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, používám starý notebook, kterému nefunguje displej, půjčila jsem si monitor, teď monitor musím vrátit, ntb mi bude bez obrazu k ničemu. Objednala jsem si nový notebook, ale potřebuji si přeinstalovat některé věci do nového až příjde, ale to už nebudu mít monitor a flešek tolik nemám, abych to stáhla. Šlo by propojit oba notebooky tak, aby jeden sloužil jako monitor na čas, než si to postahuju?
Podle me nejde, to by musel notebook mit misto VGA(vystupu) i konektor na VGA(vstup) coz nema.
Jednodussi by bylo si koupit LCD monitor... v bazaru nebo na aukru za par stovek.
Nebo vyndat ze stareho notebooku pevný disk a připojit ho k novemu pomoc konvertoru pro pevné disky.
Vyhodou bude, ze nemusite nic nikam prenaset pomoci flesek, protoze ho v PC uvidite jako dalsi disk
Radím to, co používámm xx let a je to funkční a ověřené. Mě tenhle "krám", jak to nazýváte, nestál 600,- , ale více. Misto toho, abyste útočil, jste mohl raději poradit lépe. Ano, už existuje i usb3->ide ... stojí to 800,- a více... a dělá to tu samou funkci. Pro člověka, co to použije jen jednou, je podle mě důležitější cena, než ušetřených pár minut kopírování...
A k ostatním radám. 1) Pokud odevzdá externí monitor, tak nemá cenu radit programy na dálkovou správu, když jej bez monitoru nenaistaluje - nehledě na hw znalosti ke správnému nastavení 2) kopírovat desítky giga přes síť a navíc přes různé služby VNC mi připadá trochu nahlavu, protože většina http tunneling programu funguje na principu klient<->server. Takže se budou kopírovat data někam pryč z LAN, aby se poté stahovala do stejné LAN. To už bych raději propojil síťové karty napřímo, nebo použil flash disk. Jinak bych samozřejmě vyndal disk a zapojil ho do druhého PC.
není nejednodušší ze starého nefunkčního ntb vyndat disk a a ten poté dát do externího zařízení a přes to si to nakopírovat do nového? ..řeší se tu zbytečně něco složitého...nevím co máte za starý ntb...ale vzhledem k nefunkčnosti už ho asi víc rozbít nemůžete...takže bych ho normálně rozebral a vyndal disk..
bych tipoval, že notebook neumí pracovat se vstupním signálem obrazu, že umí akorát výstup obrazu na externí monitor, případně přenášet obraz po síti do jiného PC.
Určitě by šlo z nefunkčního notebooku vyndat pevný disk a ten pak připojit po USB ( gameplus.cz/... k novému notebooku
Můžeš vyndat disk a připojit ho k novému stroji, jak tu už radili jiní.
Já bych ale asi zkusil ve WIN nastavit celý disk jako sdílený (jasně, na to budeš muset na chvíli notebook připíchnout k monitoru někde u kamarádky) a pak bych si z něj přes síť data stahoval podle chuti. Bylo by to bez hardwarového laborování, ale pomalejší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.