Nejste přihlášen/a.
Po zapnutí notebooku (ACER aspire 5536) se nerozsvítí displey,na baterie ani na síť.Před měsícem jsem dobyl baterie(před třemi měsíci koupené) a uložil notebook do skříně,byl v pořádku a nikdo se ho ani nedotkl.Dnes jsem ho chtěl zkontrolovat před prodejem a dyspley se nerozsvítí.Prosím poraďte čím to může být.Děkuji.
Dobrý den,
jestliže se notebooku nikdo nedotkl, tak je to velice divné. Potřeboval bych vědět, zda-li je černý, či se jen nerozsvítí podsvícení. Nejlépe jak to zjistíte, je při zapnutém stavu posvítit baterkou do monitoru, uvidíte-li na něm alespoň trochu obraz, je to podsvícení, bude-li úplně černý, tak nemá obraz.
Zkuste smáčknout klávesu Fn (vlevo dole na klávesnici) a tlačítko Fněco, které je pro vypnutí a zapnutí podsvícení. Na mém notobooku je to F2, na Acer noteboocích to podle obrázků vypadá na F6.
Případně pokud máte nějaký monitor, nebo televizi, tak zkuste propojit notebook s tímto zařízením pomocí HDMI (případně VGA) kabelu. Pokud nebude žádný obraz zmáčkněte tlačítko Windows (třetí z leva dole) a P, následně ještě jednou a poté klávesu Enter. Pokud dostanete obraz, bude problém se samotným displayem (případně připojením), pokud ne, bude to grafická karta (nebo software gpu).
Jaký je na notebooku operační systém? Jak je notebook starý, když jste ho před 3 měsíci koupil, tak byl nový? Napište co se povedlo, podle toho Vám zkusím poradit dále. Držím palce
Ještě taková maličkost, display je píše s měkým i po d a a po l, případně česky jako displej
Notebook je asi 4-5 let starý,baterie 3 měsíce,OS - Windows 7.Display je černý,s baterkou není vidět nic,Fn+F6 nereaguje,propojil jsem ho s televizí kabelem HDMI a zkusil Windows+P+Enter a zase nic. Díky moc za odpověď,já tomu skoro vůbec nerozumím.Pokud (asi určitě)bude třeba servis,máte tušení kolik může stát oprava?Celé roky šlapal spolehlivě a dnes jsem ho měl prodávat,jelikož mám nový.(zákon schválnosti pracuje spolehlivě)
Dobrý den,
jelikož nedostanete obraz ani přes HDMI port, tak to bohužel vypadá na rozbitý grafický chip. Je tedy zvláštní, že se to stalo při vypnutém stavu ve skříni, kde na notebook nikdo nešahal. Jediná možnost je nejspíše výměna desky, pro Vás, tedy pravděpodobně servis. Kolik může stát servis opravdu nevím, nikdy jsem do servisu nic nedával, já měl jen problém s větrákem, který jsem si vyměnil sám.
Držím palce, snad se to povede opravit
zkus vyndat baterii a zapoj napájecí zdroj... na notebooku se musí rozsvítit kontrolka napájení...píšeš že máš novou baterii a ta není pravděpodobně nabitá...1.možnost nechat delší dobu nabíjet 2.baterie je tak vybitá že muže být ve zkratovém stavu a napájecí zdroj to neutáhne (velký pokles napětí) 3. zkontrolovat samotný napájecí zdroj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.