Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr cpu a ram, kompabilita

Od: droubal odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám tento starší pc, chci koupit nový cpu a ram, má staričká sestava-

CPU amd athlon 64 LE-1620 45 W am2 (1x2.4GHz)

gpu amd hd 5450

zdroj 350w

HDD 250GB

win8.1

MB- msi k9vgm-v via k8m890

ddr2 2GB 667mhz

a chci si koupit nový procesor hraju jenom cs go a tato sestava zvláda csgo na 30 fps tak chci mit aspoň těch 50 .

vybral jsem tyto dva ale nevím jestli budou pasovat do mé zakladní desky pak jsem vybral ramku a také potřebuji poradit jestli bude kompatibilní..

A chci se zaptat když koupim tento ze dvou procesorů, stačí ho vyměnit a nebo budu muset ještě něco udělat např. něco s biosem...

elnote.cz/...

elnote.cz/...

elnote.cz/...

předem děkuji za odpověd

doplněno 01.08.16 09:20:

nebo tuto ram, ale je prý pro servery takže nwm

elnote.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

designtore*
hodnocení

0x

Ahoj,
k věci. Co se týče výkonu, myslím, že bude moudré vyměnit i grafickou kartu, ta stávající je hodně slabá.

Procesory bohužel nejsou se základní deskou kompatibilní, bude potřeba vyměnit i tu. Doporučuji našetřit nějaké peníze a nechat si sestavit počítač nový, nebude to tak drahé, pokud Vám stačí pouze CS: GO.

droubal
hodnocení

A vždy na MB je socket am 2 a muj Cpu na MB je am2,

pc*
hodnocení

0x

Procesor a bios dle specifikací výrobce desky, moc bych ji nezatěžoval , vybral bych CPU s éčkem (ekonomy) na konci, ideálně 45W TDP, jinak by to ta stařičká deska nemusela přežít.

msi.com/...

BIOS ke stažení asi zde - neověřeno! (na stránkách MSI jsem nějak nenašel) msi-computer.co.jp/...

Paměti by měli jít, ale je to kus od kusu.Ideálně objednat po netu a vrátit, případně domluvit vyzkoušení.

Pro hru samotnou je důležitý spíš upgrade GPU.

Přimlouval bych se spíš za prodej sestavy či komponent na díly, přidat peníze a pro začátek koupit novou desku s paměťmi a procesorem. Stejně vás to jednoho dne čeká, tak proč to neudělat hned.

Případně můžete koupit za levný peníz desku s procesorem a paměťmi v Bazaru či na Aukru.

designtore*

Vidíte, máte pravdu, ani mne nenapadlo sjet ještě níže, tímto se samozřejmě omlouvám za mystifikaci, viz. cpu-upgrade.com/...

droubal
hodnocení

Dobře díky, takže který z těchto tří procesorů mám vzít? Aby mi šel na základní desku... Co jsem koukal na nějaký test tak jsou + - 6% stejně výkoný, ale jelikož butu mít starý chladič tak se mi zamlouvá tento - athlon x2 5200+

elnote.cz/...

předem moc děkuji za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]