Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač kousek od topení?

Od: jezinka* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli bude počítači hodně vadit, když bude tak metr od topení, topení nebude stále hřát, jen ojedinělej. Bohužel nemám počítač kam jinám umístit.Počítač bude dobře chlazený. Díky moc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Metr od topení to vadit nebude (když teda nebude metr nad topením)

troja*
hodnocení

1x

No, metr od topení, pokud je to bubínek a topíš tvrdým dřevem a rozpálíš ho do červena a roury do běla, tak by možná to trochu vadilo.

Je dobré mít bednu pod stolem na malém pojízdném podloží, nejlépe udělaného ze staré kancelářské kartotéky. Zajišťuje to pohodlný přístup ke kabelům, úklidu a nenasává bedna prach přímo z podlahy. Jinak stačí čtyři kolečka přidat k silnější dřevěné desce - a je to! Ahojas Troja

jezinka*
hodnocení

O.k, tady je problém v tom, že jeden PC už mám a druhej počítačovej stůl nemám kam dát, tak jsem PC dal k normálnímu psacímu stolu a za ním(za stolem)je to topení. Je to jen radiátor.A topím jen když jsem v místnosti.

Vůbec neřeš... Nevadí.

jezinka*
hodnocení

Ani když to bude 15 cm od topení?Dík

Nevadí, pokud nejede na 90 stupňů, navíc můžeš vložit i izolační přepážku, ale myslím, že by to bylo zbytečné. Jak topení, tak PC způsobuje proudění vzduchu...

jezinka*
hodnocení

O.k, tu přepážku tam určitě dám, je taková stříbrná, je to ono? asi z Plusu, nebo podobného marketu. Dík

Budš-li dělat přepážku, dbej na to, aby vzduch k PC měl dostatečný přístup!

jezinka*
hodnocení

To znamená zhruba kolik CM?Já mám totiž stůl 20 cm od radiátoru, a pc je cca 50 cm.Tu přepážku jsem chtěl dát přimo k topení. je logické, že to nemohu dát přimo k pc, poněvač by nešl vzduch z pc ven.;) ale díky za upozornění.

50cm? Tak to neřeš. Možná by spíš bylo dobré pod PC vyvrtat otvory, aby byl umožněn přístup chladného vzduchu od podlahy (pokud má PC dole mřížku, což asi má...)

troja*

Trochu z vlastního provedení: starý spodek od kancelářské registrační - kartoteční skříňky na kolečkách. Dole bývala plná plechová deska a ten zbytek nahoru jsem uřízl. Je to akorát na bednu. Bedna nesaje prach s podlahy, je s tím pohodlná manipulace a přístup ke kabelům. Něco vzadu potřebuju, vyjedu s tím z pod stolu, přehodím USB, nebo něco s reprákama, tiskárnou ap. Jinak se to dá udělat ze čtyř koleček k nábytku a obyč tlustší překližka, nebo polička z univerzálu (nábytkové skříňky)

A ještě jeden fígl: Externí disk mám na bedně přilepenej suchým zipem, nebo oboustranou lepící páskou na koberce přilepíte různé vypínače na stěnu, na bok skříňky, nebo ze spoda ke stolu.

Jinak to nech - ventilátor Ti bude pěkně vyfukovat vzduch z bedny a posílat ho na radiátor a budeš mít v místnosti dřív teplo

50 cm vůbec neřeš. Já ho mám 30 cm a je to OK. Chladný vzduch je nasáván zepředu, vzadu se vyfukuje teplý.

můj je od topení cca 10-20cm, žádný problém. Topení je stejně skoro pořád studené a v případě, kdy hřeje nepozoruji žádný problém. Vzduch se bere zepředu u podlahy, takže celkem studený ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]