Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows Live Mail - dlouhé stahování pošty

Od: tron1976* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

nedávno se objevil problém příjem pošty ve Windows Live Mail. Stahování pošty do tohoto poštovního klienta trvá velmi dlouho, i desítky minut. Zdá se, že se to týká pouze schránky na volny.cz, dřív vše fungovalo léta bez problémů. Může to souviset s antivirem? Mám placenou verzi Avast, ale nevyznám se v nastavení, tak nevím, jestli je potřeba tam něco změnit. Budu rád za radu. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já mám Thunderbird a tam je běžný mail stažený okamžitě. Pokud je jich hodně nebo spíše jsou-li s obsáhlou přílohou (např. video), tak to může trvat i několik minut. Avast se mohl automaticky aktualizovat a nyní dělá problém. To zjistíte tak, že před stahováním pošty antivir zcela vypnete - a uvidíte rozdíl. Zdravím!

doplněno 22.07.16 21:37:

Nápad bych měl. Udělejte to jako já - nastavte si přesouvání spamu přímo ve své mail. schránce a nemusíte mít zapnutý ten filtr. Jinak, pokud přijde spam, tak není tak složité ho smazat. A to přesouvání do spamu by mělo jít nastavit i v mail. klientu.

doplněno 22.07.16 22:40:

Nemáte zač.

tron1976*
hodnocení

Vypínáním různých částí Avastu jsem zjistil, že to pomalé stahování pošty (i běžných textových mailů bez příloh) nejspíš dělá antispamový filtr. Ten ale nemá moc možností, jak ho nastavit, takže ho asi budu muset vypnout. Nebo by měl někdo jiný nápad?

tron1976*
hodnocení

Já myslím, že to přesouvání spamu přímo ve schránce nastavené mám. Skoro žádný spam mi nechodí, takže jsem ten filtr v Avastu vypnul. Díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]