Nejste přihlášen/a.
Dobry den ,chtel bych se zeptat jestli je na netu nejaka stranka ,kde by se dalo zjistit ,ktera pisnicka podleha autorskym pravum.Jde mi o pisen sovy z mazutu ,ale i jine ...zkousel jsem stranku ,ale nejak se mi to nezda ze by to nebylo chraneno,kdyby nekdo vedel o nejaky strance,tak bych poprosil o odkaz,kde by se to dalo zjistit ... dekuji predem za odpoved.
Autorským právům podléhá vše, co vytvořili žijící autoři, a autoři od jejichž smrti ještě neuplynulo 70 let.
Zmíněných 70 let platí pro ČR a některé další země. V jiných zemích může jít o 85 i o 100 let.
Ale myslím, že Vám nejde o autorské právo, nýbrž o možnost použití písně. To zjistíte u jejího autora.
Autorského práva se nikdo nemůže vzdát. I v případě, že některý autor rozhodne poskytnout své dílo k volnému užití, neznamená to, že by se na takové dílo autorské právo nevztahovalo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.