Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit velikost fotografie?

Od: iviv odpovědí: 7 změna:

Zdravím,chci si elektronicky vyřídit odisku a když tam chci nahrat svojí fotografii vypisuje to chybu.Asi protože to má mít 531x413 px a já to mám jinak veliké.Zkoušel jsem stáhnout program Gimp,ten mi nejde spustit a program IrfanView a tam když dam "resize" a napišu tam 531 tak mi jako druhé číslo dají 753 a nemužu to změnit.Neví někdo prosím co s tím?Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nemám ani jeden program, tak ti to nemůžu napsat krok po kroku.
Že ti nejde fotka zmenšit na požadovanou velikost je tím, že fotka není ve stejným poměru jako je požadovaná velikost.
Takže napřed oříznout v požadovaném poměru, tak aby tam bylo vše co chceš a teprve potom změnit na požadovanou velikost.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Jak už tu bylo řečeno, změně rozměrů brání různý poměr stran. Já si vytvořím nový soubor/rámeček požadované velikosti, zhruba přizpůsobím rozměry původní fotografie a vložím ji do tohoto nového rámečku.

doplněno 20.07.16 18:06: Gamapolis, tim ovsem fotografii zdeformujes.

Ano to je pravda, ale nemusí to být moc vidět. Někdy může být člověk i hubenější v obličeji. *smich*

hodnocení

2x

Dobrý den. Já to dělám ve Photofilter studio X a tam je to tak, že před zadáním velikosti se musí zrušit zatržení velikosti poměru stran. Možná to tam máte také.

planetka*
hodnocení

1x

resizer.cz/... TADY jsem obrázek zvětšoval nebo zmenšoval?,nevím ale šlo to - OK..otevřit obrázek z PC a pak uložit.po změně rozměru.

Jak změnit velikost fotografie?

stonek*
hodnocení

0x

Jde to i v malování, dole je vidět velikost vybrané plochy. Ze zadarmových užetečných prográmků doporučím XnView.

pilivoj*
hodnocení

0x

Já bych doporučoval taky XnView.Jednoduchý program na prohlížení a úpravu fotek.A tam to opravde jde udělat to co chcete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]