Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

XP versus WIN 7

Od: pejo® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám dotaz. Když si nainstaluji WIN 7 32bit, dostanu se přes ně k WIN XP 32bit? Vzal bych si z nich některá data. Děkuji za odepsání.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

3x

Předpokládám, že XP máte a chystáte se nainstalovat W7. Když je nainstalujete na jiný disk, nebo stávající disk rozdělítena a nainstalujete je na jiný oddíl, můžete nastavit standardní bootování W7 a v příladě potřeby můžete nabootovat XP. Zároveň v každém z OS je možné vidět ten druhý disk jako data a přistupovat k nim přes průzkumníka.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, kolega už Vám to popsal a já doplním, že jde o tzv. dualboot (najděte si informace, jak se to dělá). Tedy, můžete bootovat po zapnutí PC buď do OS WIN-XP nebo do OS WIN-7 (také můžete mít na Jednom HDD ještě i jiný OS, ale každý na jiném oddíle). Při instalaci si musíte dát pozor na to, kam instalujete, t.j. nesmíte si zformátovat oddíl C, kde už je OS WIN-XP, ale provedete čistou instalaci např. na oddíl D (kde si dříve vše zálohujete) a následně ho zformátujete a instalujete tam OS WIN-7. V případě dvou HDD v jednom PC je to podobné (nesmíte si zformátovat ten s OS WIN-X). Data z obou OS jsou vzájemně viditelná a dostupná (já bych volil Total Commander). Zdravím! P.S. Další možnost je, že si data z OS WIN-XP zálohujete již nyní (např. na flashku) a provedete čistou instalaci OS WIN-7 na disk C. Potom nebudete už mít OS WIN-XP.

iz*
hodnocení

2x

Já bych disk rozdělila, data přesunula do samostatného oddílu, systémový oddíl naformátovala a potom do něj nainstalovala Windows 7.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]