Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hardwarově nenáročné pc hry

Od: bullet* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

poradí někdo jaké počítačové hry zvládne počítač HP 250 G4? Stahoval jsem např. GTA IV a nešlo to, sekalo se to. Je mi jasný, že na intel hd graphics neseženu nejnovější ale kdyby někdo měl tip na dobrou střílečku, závodní auta, akční hru, adventuru, sportovní hru a nebyl to max rok 2006 a méně apod tak budu rád. Moje oblíbené hry jsou např. Batman, Star Wars, Mafia, GTA, Tony Hawk´s. Medal of Honor, různé sportovní hry jako nhl, box, zimní olympiády, pak taky Call of Duty, The Sims a další jim podobné.

Za rady a tipy všem díky!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zdá se, že jde o sdílenou grafickou kartu. Je dobré v BIOSu ji nastavit na maximální sdílení paměti a tím ji můžete vylepšit (záleží na tom, kolik máte RAM celkově). Protože nerozumím přesně Vaší formulaci o roce 2006, tak jen namátkou - Call of Duty 1, Need for Speed 2, starší FIFA nebo NHL, HalfLife, Return to Castle Wolfenstein, RC Cars, Euro Truck Simulator, F1 2008, Můžete si zkusit i hry pro DOS - buď půjdou hned nebo přes aplikaci DOSBox. Zdravím!

doplněno 19.07.16 08:49:

bullet - a vidíte, já jsem to pochopil tak, že chcete hry spíše starší. No, ty uvedené mám vyzkoušené na slabém PC a jsou i hratelné (což dnešní hry jsou spíše o skvělé grafice). Jinak, pro hry potřebujete mít v PC nainstalovaný DirectX (což asi víte a je tam). Řada novějších her jede bez potíží, když se jim přímo v jejich nastavení ubere na požadavcích na grafiku (např. vypnout 3D akceleraci či zvolit menší detaily). Do BIOSu se dostanete tak, že hned po zapnutí PC budete opakovaně mačkat klávesu DEL či F2 (někdy i F8). Tam najdete záložku Chipset Features Setup a tam by měla být položka AGP Apertury Size - a tam si zkontrolujete hodnotu vyčleněné paměti pro grafickou kartu (nebo ji změníte na vyšší).

Ta položka AGP Apertury Size může být i jinde v BIOSu - záleží na tom, jaký máte Vy. Nic jiného tam nedělejte a až na poslední záložce zvolte Save and Exit (změna v BIOSu se uloží a PC se bude potom restartovat).

bullet*
hodnocení

Dobrý den,

díky za tipy, myslel jsem, že bych chtěl hrát i něco novějšího, než rok 2006 :-D Ale že mám pocit, že můj pc nic jiného neutáhne :-/ Poradíte mi, kde nastavám tu grafiku na max sdílení paměti? Díky

ajeje
hodnocení

0x

mám skoro pesně ten samý notebook, hry např. stronghold crusader, mafia 1, cs 1.6. source, limbo, bordelands 2, assault cube , diablo 1 ,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]