Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podělaná grafika

Od: stardeath odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám GPU takovou starou srajdu (ATI Radeon HD 4650 Series 512 MB) a kámoš mi balíkem poštou poslal o trošku lepší (AMD Radeon HD 5450 Series 512 MB). A problém je v tom, že za 1. Ta moje má jeden větrák a ta jeho je pasiv = větrák nemá. A za 2. Když třeba si pustím video na YouTube, tak se sekne celý PC a nejde nic dělat a musím to restartovat tlačítkem. Nebo, třeba když to restartuju a zapnu skype, tak se to sekne zase. A někdy se to nesekne třeba celý den a druhý den se to sekne třeba 2x po sobě. Nevíte náhodou co s tím? Aktualizovat drivery jsem zkoušel.

PS: Než někdo napíše "Pořiď si novou!", tak rovnou říkám. že si novou pořídit nemůžu! Neni mi 15 = Nemůžu chodit na brigády a vydělat si. Rodiče mi to nekoupí *smich*

Díky za odpovědi! :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Rodiče ti nedávají kapesné? Rozumná grafická karta z bazaru stojí pár stovek.

neo®
hodnocení

0x

pokud jsem se jen zběžně díval ,tak ti dal horší než jsi měl ;) viz. hwcompare.com/...

sice nemůžeš chodit na brigády ,ale co ti brání si víc zjistit o věcech co chceš měnit? A to kapesné nedostáváš?

pc*
hodnocení

0x

Tak sis "polepšil" videocardbenchmark.net/...

Doporučuji navštívit sběrný dvůr, tam je to zdarma, případně za menší úplatek.

doplněno 16.07.16 21:16:

Nebo napsat na bazoš inzerát "kdo daruje za poštovný nepotřebnou grafickou kartu"

hodnocení

0x

Tvůj kámoš je vůl a koupil ti srovnatelnou kartu s tou tvojí předchozí. Pokud je to pasiv, tím hůř (teda jestli to náhodou nebyl aktiv a tvůj kamarád ti ten větrák neutrhnul) to by pak byl problém toho zasekávání pc. Zasekává se rti to z toho důvodu, že buď je ta karta vadná a nebo se prostě přehřívá a jakmile to dosáhne kritické teploty (mrkni se v BIOSu), tak aby se ti neupekla, počítač se sekne (většinou modrá smrt).

Pokud nemáš peníze na novou, tak se nedá nic dělat a nepočítej s tím, že si na kompu zapaříš.

hk
hodnocení

0x

Když si tvůj dotaz čtu znovu a znovu, začínám mít pocit, že jsi malý génius. Už dlouho jsem nečetl tak jasně formulovaný a téměř bezchybný text od školou povinného dítěte. Myslím, že z tebe jednou něco vyroste. Tedy pokud to je vše pravda.

hodnocení

0x

Akorát že to není problém grafické karty, ale procesoru. Streamované video (YouTube atd) má nároky na výpočetní výkon kvůli dekódování přenášených dat. Po zpracování procesorem to ta tvoje pasivní karta musí přehrát v pohodě. Hrál jsem na ní EuroTruck na střední detaily.

stardeath
hodnocení

Ale to neni jen u youtube. Sekne se to třeba i když zapínám skype apod.

Je to procesorem. Skype při startu taky zatíží procesor

Podělaná grafika

Samozřejmě to může být i procesorem, ale stejně tak i špatně fungující grafikou.

hodnocení

0x

stáhněte si např.:

cpuid.com/...

změřte teploty v klidu a v zátěži a postněte je sem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]