Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit Money Viking

Od: malejdawe® odpovědí: 1 změna:

Ahoj, teď mám spíše otázku na zkušenější uživatele PC. Jdná se mi o tom že se mi nějakým způsobem do PC dostal mallware názvem Money Viking jedná se jakože o rozšíření webového prohlížeče. Používám Chrome, tak jsem našel jakoby program tak jsem ho přes ovládací panely - programy - odinstalovat. Poté chvíli klid a asi po hodině opět, odstraňuji to i v Chromu v nastavení a rozšíření ale nějak se mi pořád vrací zmetek... Nějaká rada? Program? Ale prosím nechci nic placeného. Díky za rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Také by mě zajímalo, jak podobné věci co nejlépe odstranit. Konkrétně mám zkušenost s malware mail.ru. Jednou jsem narazila na návod, jak ho ručně odebrat pomocí CCleaneru (viz obrázek: kliknout na "Nástroje">" Start"a postupně proklikat všechny prohlížeče - pokud v nich uvidíte něco, co má v názvu nějakou spojitost s daným mallware, ihned odebrat pomocí tlačítka "vymazat"). Opravdu to zafungovalo, velmi dlouho byl klid (určitě několik měsíců). Ovšem potom jsem potřebovala kvůli nějaké chybě obnovit systém a všechno se to vrátilo zpátky. *zed* Navíc jak Opera, tak Chrome se zničily (vůbec se nespouštěly) a musela jsem je instalovat znovu. Malware pak vesele řádil i v těchto nově nainstalovaných a pomocí CCleaneru odstranit už nešel - buď tam bylo napsáno, že je používán systémem a nelze ho odebrat, anebo se tam ani neukazoval. Až cca před týdnem jsem CCleaner opět na zkoušku otevřela .- a ejhle, byl tam zase vidět - tak jsem ho odstranila; šlo to. Zatím je vše v pořádku, ale jsem si v podstatě jistá, že se po obnovení systému zase vrátí.

doplněno 16.07.16 01:30:

Jinak jsem slyšela dost pozitivních ohlasů na tento antimalware - stahuj.centrum.cz/...

Zajímalo by mě, jaké s ním má kdo osobní zkušenosti.

Jak se zbavit Money Viking

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]