Nejste přihlášen/a.
Ahoj, teď mám spíše otázku na zkušenější uživatele PC. Jdná se mi o tom že se mi nějakým způsobem do PC dostal mallware názvem Money Viking jedná se jakože o rozšíření webového prohlížeče. Používám Chrome, tak jsem našel jakoby program tak jsem ho přes ovládací panely - programy - odinstalovat. Poté chvíli klid a asi po hodině opět, odstraňuji to i v Chromu v nastavení a rozšíření ale nějak se mi pořád vrací zmetek... Nějaká rada? Program? Ale prosím nechci nic placeného. Díky za rady.
Také by mě zajímalo, jak podobné věci co nejlépe odstranit. Konkrétně mám zkušenost s malware mail.ru. Jednou jsem narazila na návod, jak ho ručně odebrat pomocí CCleaneru (viz obrázek: kliknout na "Nástroje">" Start"a postupně proklikat všechny prohlížeče - pokud v nich uvidíte něco, co má v názvu nějakou spojitost s daným mallware, ihned odebrat pomocí tlačítka "vymazat"). Opravdu to zafungovalo, velmi dlouho byl klid (určitě několik měsíců). Ovšem potom jsem potřebovala kvůli nějaké chybě obnovit systém a všechno se to vrátilo zpátky. Navíc jak Opera, tak Chrome se zničily (vůbec se nespouštěly) a musela jsem je instalovat znovu. Malware pak vesele řádil i v těchto nově nainstalovaných a pomocí CCleaneru odstranit už nešel - buď tam bylo napsáno, že je používán systémem a nelze ho odebrat, anebo se tam ani neukazoval. Až cca před týdnem jsem CCleaner opět na zkoušku otevřela .- a ejhle, byl tam zase vidět - tak jsem ho odstranila; šlo to. Zatím je vše v pořádku, ale jsem si v podstatě jistá, že se po obnovení systému zase vrátí.
Jinak jsem slyšela dost pozitivních ohlasů na tento antimalware - stahuj.centrum.cz/...
Zajímalo by mě, jaké s ním má kdo osobní zkušenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.