Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva do tiskárny

Od: sebod* odpovědí: 14 změna:

Vy chytří ;). Do každé inkoustové tiskárny patří jiné kazety s barvami. To je jasné. Ale ty barvy - ty jsou stejné? Třeba pro všechny Epson tiskárny? Já vím, ptám se možná jako tydýt *smich*, že?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Zdravím,za nás hloupé... dle mého barva jako taková je stejná. Pokud se bavíme o typu tiskárny.Podle mě, ale nemám to ověřené, je barva pro inkoustové tiskárny Epson stejná, jen nosiče jsou jiné.

hodnocení

0x

Nemusí být stejná. Model A používá jiné kazety než model B. Složení těch barev taky může být různé. Co je ale stejné je optický vjem té barvy - žlutou z Epsonu bychom měli vidět stejně jako žlutou z jakékoli jiné tiskárny.

hodnocení

0x

Co se týká složení tak to vůbec není kritické, někdo tvrdí že je důležitá viskozita, hlavně podle velikosti trysek, není to pravda. Zásadní rozdíl mezi inkousty je zdali je barva rozpuštěná nebo tvořená pigmentem. Jinak lze nalít do jakékoliv inkoustové tiskárny jakýkoli. Inkoust, jen je nutno dodržet druh barviva roztok / pigment.

sebod*
hodnocení

no, mě tahle otázka napadla, když jsem včera šla kolem servisu, kde kazety doplňují. Takový maličkatý krámeček. Když vezmu co je různých kazet jen od jedné jediné firmy (natož od všech firem), tak přece kdyby do každé kazety byla jiná barva, tak by musel mít na skladě strašnou spoustu barev. A to se mu tam ty kšefty zase až tak moc netočí, aby v tom měl peníze.

fran56ris*

Taky ty doplňované vydrží o polovinu méně.Barvy jsou řídší a pumpa je vyháže do odpadní nádobky dvakrát rychleji.

fran56ris:

To je docela dobrý nesmysl, proč by měla pumpa vyházet víc inkoustu protože by byl řidší *haha*

hodnocení

0x

Do inkoustové tiskárny HP Deskjet používám na doplnění inkoust barevný a černý značky Canon asi osum roku bez problému i dělám občas i foto,jen asi po šestém plnění odejde kazeta.Ty barvy jsou v ļahvičkách po jednom deci a stojí všechny čtyři dohromady asi 900 kč

doplněno 09.07.16 12:14:

tisknuzatretinu.cz/...

Durabrite je jediná výjimka, ale i tak se nejedná o zásadně jiný inkoust, ale o krycí fixacni vrstvu, takže tiskárna to musí umět.

Trochu OT-netýká se barev jako takových ale ceny!Odkaz viz výše-za cenu tam uvedeného duopacku já mám od svého dodavatele (eumade) deseti pack (4xčerná,2x modrá,2x žlutá a 2x červená!)takže nějaké plnění a shánění kompatibilního inkoustu? Proč když cca 10 ks kazet je za 200 a nezasychají!teda zatím i při měsíční odstavce neazschli!

Diesel:

Už u dvou tiskáren jsem zabudoval CISS a to je teprve paráda.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
stejné asi úplně nebudou, protože někteří výrobci doplňvach kitů se chlubí tím, že jejch barvy jsou kompaktibilní s určitými značkami tiskáren.
Konkrétně pro Epson určitě nejsou všechny barvy stejné, protože např. Epson dělá i inkousty s názvem "durabrite" (ty myslím žejsou jen originál kazety a že neexistují kity k doplňování) - jedny z mála (pokud ne vůbec jediné), které, ač se jedná o inkoustový tisk, jsou nerozpustné vodou a tak se tisk jimi vytištěný může i vykoupat ve vodě a inkoust se nerozmaže.

fran56ris*
hodnocení

0x

Mám teď tuto,takže jsou mi kazety uplně no xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

sebod*
hodnocení

františku, to je ale úplně mimo tema

Sebod:

Neni to tak uplně mimo tema, majitelé podobných tiskáren většinou dobře ví že do nich lze lít jakýkoliv inkoust nezávisle na tom zdali je pro Epson, Canon, HP, Brother...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]