Nejste přihlášen/a.
Při konverzi filmů (FormatFactory) ukazuje výkon procesoru 100%, z toho FF okolo 80%, zbytek nezbytné součásti systému. Paměť se drží na 54%. Film 1,5 GB trvá převést přes 2 hod. – je to normální? Neohýbám tam něco násilně?
Dobrý den, považoval bych to za normální. Já jsem tedy vždy sledoval jen čas konverze a ten je ovlivněn tím, na jaký formát konvertujete, resp. na jakou výslednou kvalitu. A záleží na "síle" HW. Pamatuji dobu, kdy slabší HW konvertoval celou noc a ráno jsem zjistil, že výsledek je špatný .Jo, a vliv má také velikost konvertovaného souboru, což je asi jasné. Zdravím!
Před chvilkou jsem zkusmo udělal konverzi filmu v MPEG 4 - ( 1,6 GB ) do DiviX Plus HD a AVI. DiviX Plus HD trvalo 19 minut a do AVI 8 minut.
Nepoužívám žádný speciály ani nemám Format Factory. Pokud potřebuji nějaký převod a to vyjimečně na jiný formát, tak to "hodím" do video editoru Pinaccle. Je tam dost možností na různé převody ( exporty) . U toho DviX mělo být 16 min. místo 19 min. Pro mne v Pinnaclu postačující.
Chtěl jsem spíš poukázat, že 1,6 GB musí být převedeno na jiný formát v minutách, nikoliv v hodinách.
ra252 : To v první řadě, což zmiňoval ben v první odpovědi, tak jsem to dále nerozváděl.
To čistě závisí na velikosti, výsledné kvalitě, z čeho do do čeho převádíte, a asamozřejmě i na výkonu vašeho HW.. ještě před pár lety jsem bežel na nějakém starém jednojádrovém celeronu (2.8Ghz) s 1GB DDR RAM, a nějakou lowendovou grafikou, a převod 45 minutového videa v HD rozlišení do MP4 mi tehda trval až dva dny, to teprve bylo k vzteku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.