Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna routeru

Od: voloda® odpovědí: 6 změna:

Vlastním WiFi router TP-link WR 543G. Vždy sloužil dobře, ale myslím, že je již přeci jenom zastaralý. Přenos internetu mi připadá nestabilní. Je nutná výměna za nový? Případně jaký! Mám běžný internet 16Mb/4Mb.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Starší je, protože nepodporuje nejnovější standard 802.11n ale jen b/g , což by ale zase nemělo vadit, když máte jen 16Mb.

" Povedzte Kefalín. A čo si predstavujete pod takym slovom nestabilni?"16Mb vam stabilne nepojede ani kdyz si koupite modem, co vyrobi az zitra.

Zkontrolujte si ve webovem rozhrani routeru ( misto www.seznam.cz napisete 192.168.1.1 uzivatel admin, heslo admin) a najdete jakou mate verzi firmwaru a nainstalujte pripadne nejnovejsi -> tplink.com/...

vernon
802.11g umí při 20MHz šířce kanálu teoreticky cca 25Mbps. Skutečnost je zhruba 10Mbps a méně.
802.11n umí při 20MHz šířce kanálu a dvou anténách routeru cca 150Mbps, u jednoanténového 72Mbps. Skutečnost je zhruba 60Mbps/25Mbps a méně.
Takže si nákupem nového routeru polepší.
doplněno 08.07.16 14:57: Když půjdeš do TP-linku, chybu neuděláš. Stejně jsou vnitřnosti většiny levnějších routetů podobné.
Doporučuji koupit aspoň dvouanténový. Jednak má vyšší rychlost a jednak je příjem z něj robustnější, netrpí tolik úniky signálu.
hodnocení

Takže raději nový, ale nyní je otázka jaký. Tp-link nebo Asus či ještě jiný?

hodnocení

A co ASUS!

vernon
S Asusama zkušenost nemám, ale kvalita bude podobná, stejně se to liší je dizajnem, vnitřek bude ta samá OEM deska vyrobená na jedné lince desetiletým číňanem s pájkou... ;)
hodnocení

Je pravda, že je to ještě sdílený 1:4. Firmware mám nejnovější. Zkouším rychlost připojení tabletem, ta lítá každou chvíli jinak, je velmi rozdílná. Myslel jsem si, zda to není právě starým routerem. Takže jestli tomu rozumím, nemá cenu se zajímat o novější ! Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]