Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet Lenovo TAB 2 A10-70 návod

Od: viky® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Máte tablet, rozumíte mu, můžete mi prosím poradit? Návod, který byl k tabletu přiložen, obsahuje jen, co se nesmí dělat, jak nabíjet tablet. Dá se někde na netu najít a stáhnout obšírnější návod na tablet: Lenovo TAB 2 A 10-70. Děkuji za všechny rady. Viky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, viz odkaz je návod, který se zdá poměrně obšírný. Zdravím!

o2.cz/...

doplněno 06.07.16 19:54:

Stáhnul jsem pro Vás ten návod a zde si ho zase můžete stáhnout Vy (modrý odkaz): Myslím, že ani více podrobnější už žádný nebude. http://leteckaposta.cz/707112129

doplněno 07.07.16 07:16:

wlezley - díky. Bodíka vracím v otázce o nabourání do e-mailu, kde jste zřejmě problém vyřešil.

Topoval jsem já, připadlo mi to přinejměnším jako slušnost za tu práci a rychlost. *palec*

hodnocení

Dobrý večer "ben". Moc a moc děkuji za návod, na můj tablet. Takový návod přesně potřebuji, pro začátečníky. Zatím jsem bleskově vše prohlédla, je to vynikající. Návod si vytisknu.

Nevím, zda nedostanu vynadáno, ale mám ještě jednu otázku k tabletu.

Nejsem si jistá, zda tam najdu svůj problém. Tablet používám místo knihy, nebo na filmy na delší cestování. Problém mám tento: Naskenovala jsem si v PDF - 5 knih. Každá je samostatně. Vložila jsem je na kartu SanDisk Ultra - 64GB, včetně nějaké filmy a videa. I když v tabletu je Moje knihovna, nedokážu knihy do knihovny vložit. Všechny jsou spojené za sebou, po jednotlivých listech. Když si knihu otevřu a čtu, je to jedno, jak dlouho čtu. Při dalším otevření knihy, zjistím, že je tam uložená ještě jednou. Když jsem po cestě, na čas knihu zavřela. Při opětném otevření knihy, je uložená už 3x. Jednu vymažu, vše se opakuje. Nemáte náhodou tušení, co dělám špatně? Děkuji Viky

Leteckou poštu, tu musím vyzkoušet, neznám.

ben®

Dobrý den, nemáte zač a vynadáno nedostanete . Pokud jde o ty knihy, tak se domnívám, že se Váš tablet chová stejně, jako moje čtečka knih Kindle. Tedy, jeden soubor PDF např. s názvem kniha.pdf (budeme mu říkat hlavní) se po otevření knihy, jejím čtení a uzavření doplní ve složce o další soubor (budeme mu říkat pomocný). Tento pomocný soubor má stejný název, ale jinou koncovku souboru (nikoliv PDF), je menší a má (snad) i jinou ikonu. Do tohoto souboru si přístroj ukládá informaci, kde byla četba přerušena a po znovu otevření stejné knihy ji otevře na příslušné stránce, kde byla ta četba přerušena - nejde o zkopírování stejného (hlavního) souboru, ale uživatel nemusí listovat od začátku knihy na tu stránku, kde skončil s četbou (je tam hned). Pokud tento pomocný soubor zmizí (uživatel ho odstraní), tak se kniha otevře opět na první stránce (jako dosud nepřečtená). Moje čtečka tento soubor přepisuje, ale je možné, že tablet si pomocné soubory přidává (je-li četba přerušována opakovaně). Zkontrolujte si, jestli je toto mé tvrzení správné a potom je to vlastnost tabletu normální. Pokud skutečně při pouhém otevření knihy dochází ke zkopírování hlavního souboru PDF, tak to bych nebyl schopen vysvětlit. Zdravím!

P.S. Letecká pošta je fajn, když chcete někomu poslat větší soubor a do přílohy mailu se to nevejde, resp. je to právě hodně velké. Je to tam zdarma a bez registrace - princip pochopíte snadno (nahrát tam ten správný soubor z PC, počkat na vygenerování odkazu, ten zkopírovat a vložit např. do mailu).

doplněno 07.07.16 10:14:

Tu knihu Bídníci jste také skenovala sama nebo jste ji stáhla již hotovou? Je také ve formátu PDF?

Skutečně jsou všechny kopie ostatních knih v jedné složce a mají stejnou velikost souboru? OS by neměl umět do jedné složky ukládat zcela stejné soubory - takže by jim přiřadil třeba číslo nebo jinak změnil název souborů. To je to, co bych vysvětlit neuměl. Podívejte se (přes manažera souborů) do té složky, jak to tedy je (udělejte to třeba s kartou v NTB a ne v tabletu). Možná jde jen o zobrazení názvů v té aplikaci Moje knihovna, ale ve skutečnosti tam ve složce fyzicky další soubory (jejich kopie nejsou). Možná se stala chyba při vytváření těch PDF souborů, proto já je raději stahuji (a raději, než PDF mám jiné formáty, které moje čtečka podporuje, protože u těch mohu změnit např. i velikost písma, což u PDF nelze). A ujistěte se, že skutečně mažete kopie knih (soubory) a ne pouze jejich názvy v té aplikaci. Ovšem, to poznáte, až prozkoumáte tu kartu.

doplněno 10.07.16 18:38:

Já tento tablet nemám, v návodu jsem nic nenašel a na stránkách Lenovo také ne (o aplikaci Moje knihovna). Originál souborů máte stále na SD kartě a pouze 1x. A do tabletu jste je nekopírovala, tak se o ty kopie postará tablet sám (toto se mně moc nezdá, že by je ukládal při otevření do své vnitřní paměti jako celé soubory) nebo to jsou pouze názvy nebo nějaký seznam otevřených knih v té aplikaci (něco, jako historie). Když SD kartu vyndáte z tabletu, tak jste zkoušela knihy otevřít?

Pokud se normálně otevře, tak je v tabletu její kopie a pokud ne, tak je to pouze historie (záznam).

A jak vidíte, tak soubor TXT se chová jinak, než soubor PDF. To rozdělení knih do složek Vám chválím, protože to máte nyní přehlednější. Bohužel, více už Vám neporadím - musel bych to vidět. Ovšem, posílám Vám ještě zprávu Vnitřní poštou.

hodnocení

Dobrý den "ben". Děkuji za vysvětlení. Moje knihovna. Kniha - " Bídníci". Je v knihovně vždy otevřená na titulní straně, kliknu na ní a otevře se, tam, kde mám číst. Nikdy se neudělá kopie. Ostatní knihy kopie mají. Proto si myslím, že něco dělám špatně.

První originál knihy, který zůstane otevřen tam, kde jsem přestala číst, to je vždy ten první. Ten si nechávám, snažím se vymazat vždy ty poslední. Jednu knihu jsem nemazala, mám jí 9x, každá kniha má stejnou koncovku PDF, bez čísla, nebo písmena. Knihu si naskenuji do notebooku, dám na kartu, kterou mám v tabletu.Bude chyba v mém ukládání, ale nevím v čem. Děkuji za rady. Viky

doplněno 09.07.16 20:34:

Dobrý den. Když jsem SD kartu vyndala, knihy v tabletu zůstaly. Kopie si sama dělá, Moje knihovna v tabletu. V NTB jsem zjistila, že všechny knihy jsou v jedné složce, jen jednou. Na SD kartě, jsem udělala pro každou knihu složku a uložila zvlášť. Je to přehlednější. Bídníci jsou v txt, ostatní knihy jsou pdf. Když jsem SD kartu vrátila zpět do tabletu, knihy mají kopie, se stejným názvem, ale jsou v samostatné složce, tak to nevadí. Dobrá rada.

Chtěla bych Vás poprosit, můžete mi poradit, kde se dají stahovat knihy a jak se stahují? Děkuji Viky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]