Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
z jednoho čínského eshopu jsem si objednal powerbanku, která může být napájená jak ze sítě, tak ze solárních článků. A mně by zajímalo, za jak dlouhou dobu se nabije powerbanka ze slunce(celá), kdybych jí otočil stejně jako solární panely na jih pod úhlem 45°.
údaje:
kapacita- 8000 mAh
výkon článku- 4W
typ baterie- lithium-polymerová
přísun(napětí)- 5V
přísun(proud)- 1A
ale však se na to podívejte zde:
ikdyž to ze solárních článků bude asi jenom nouzový příjem energie, že?
Děkuji
Pokud, podle popisu, dává solární článek proud 200mA, baterie má kapacitu 8000mAh, pak nabití (teoreticky) bude trvat: 8000mAh / 200 mA = 40hodin, prakticky to bude trvat trochu déle...i za ideálních podmínek po celou dobu nabíjení...protože dotaz zněl "za jak dlouhou dobu se nabije powerbanka ze slunce(celá)"
Battery Capacity: 8000mAh Li-polymer battery, Solar panel: 5V, 200mA
@111 tato doba bude v případě, že baterie bude nabíjena adaptérem ze sítě a nabíječka bude dodávat proud 1A; ale otázka zněla jinak...
@hauu pro přiblížení - doba nabíjení záleží na kapacitě článku (u vás je to 8000mAh) a proudu, jaký je schopen dodat solární článek...ten váš max. 200mA; pokud byste použil výkonnější, tedy i rozměrově větší (nebo podobný, ale výkonnější), doba nabíjení by se sice zkrátila, ale nijak vyjímečně - jedině, pokud použijete enormně velké rozměry (na pěší cesty nic moc, tahat se s velkými krámy - powerbanky jsou primárně určeny pro "nouzová" nabíjení, tam, kde není možnost připojit se běžnou nabíječkou...)
Taky jsem kupoval podobnou powerbanku se solárním článkem, překvapení bylo, že ani po 4 hodinách na sluníčku se nenabila na 5% kapacity (po připojení mobilu se banka vypla po 3 minutách nabíjení...). Tak jsem ji rozkuchal a změřil. Solární panel dával při 5V sotva 80mA (u produktu bylo také psáno 200mA) + dioda, která indikovala nabíjení přes solární panel, byla vysoce svítivá a odběr 20mA... Tedy šlo 60mA do regulátoru do nabíjení. Ještě větší překvapení bylo, že s regulátoru do akumulátoru šlo pouze 35mA. Tedy jsem ji vyhodil, protože byla napoužitelná... Toť moje zkušenost z powerbankou z Číny. Na cesty jsem si vyrobil vlastní nabíječku: solární panel 5V, 500mA, k tomu regulátor pro nabíjení akumulátoru + akumulátor. Akumulátor se přes slunečný den nabije natolik, že zvládne dobít 2500mAh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.