Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
z jednoho čínského eshopu jsem si objednal powerbanku, která může být napájená jak ze sítě, tak ze solárních článků. A mně by zajímalo, za jak dlouhou dobu se nabije powerbanka ze slunce(celá), kdybych jí otočil stejně jako solární panely na jih pod úhlem 45°.
údaje:
kapacita- 8000 mAh
výkon článku- 4W
typ baterie- lithium-polymerová
přísun(napětí)- 5V
přísun(proud)- 1A
ale však se na to podívejte zde:
ikdyž to ze solárních článků bude asi jenom nouzový příjem energie, že?
Děkuji

3x
Pokud, podle popisu, dává solární článek proud 200mA, baterie má kapacitu 8000mAh, pak nabití (teoreticky) bude trvat: 8000mAh / 200 mA = 40hodin, prakticky to bude trvat trochu déle...i za ideálních podmínek po celou dobu nabíjení...protože dotaz zněl "za jak dlouhou dobu se nabije powerbanka ze slunce(celá)"
Battery Capacity: 8000mAh Li-polymer battery, Solar panel: 5V, 200mA
doplněno 03.07.16 17:26:
@111 tato doba bude v případě, že baterie bude nabíjena adaptérem ze sítě a nabíječka bude dodávat proud 1A; ale otázka zněla jinak...
doplněno 03.07.16 19:00:
@hauu pro přiblížení - doba nabíjení záleží na kapacitě článku (u vás je to 8000mAh) a proudu, jaký je schopen dodat solární článek...ten váš max. 200mA; pokud byste použil výkonnější, tedy i rozměrově větší (nebo podobný, ale výkonnější), doba nabíjení by se sice zkrátila, ale nijak vyjímečně - jedině, pokud použijete enormně velké rozměry (na pěší cesty nic moc, tahat se s velkými krámy - powerbanky jsou primárně určeny pro "nouzová" nabíjení, tam, kde není možnost připojit se běžnou nabíječkou...)
0x
Taky jsem kupoval podobnou powerbanku se solárním článkem, překvapení bylo, že ani po 4 hodinách na sluníčku se nenabila na 5% kapacity (po připojení mobilu se banka vypla po 3 minutách nabíjení...). Tak jsem ji rozkuchal a změřil. Solární panel dával při 5V sotva 80mA (u produktu bylo také psáno 200mA) + dioda, která indikovala nabíjení přes solární panel, byla vysoce svítivá a odběr 20mA... Tedy šlo 60mA do regulátoru do nabíjení. Ještě větší překvapení bylo, že s regulátoru do akumulátoru šlo pouze 35mA. Tedy jsem ji vyhodil, protože byla napoužitelná... Toť moje zkušenost z powerbankou z Číny. Na cesty jsem si vyrobil vlastní nabíječku: solární panel 5V, 500mA, k tomu regulátor pro nabíjení akumulátoru + akumulátor. Akumulátor se přes slunečný den nabije natolik, že zvládne dobít 2500mAh.
- Solární ostrovní systém, výkon na chatu
- Solární panely na balkon
- Solární panely v paneláku
- Kolik solárních panelů?
- DC-DC měnič vs solární panely
- Solární panely-otázka tady na poradně
- Solární panely - co to obnáší?
- Jak fungujou solarní panely?
- Kotel Broetje a solarni panely
- Solární panely, cena montáže
- Přenosné Solární panely
- Dotace na solární panely na panelák
- Jak fungují solární panely?
- Solární panely, správný tlak
- Solarni panely dotace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.