Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Optimizer PC

Od: kikii odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, ještě nedávno jsem měla OS windows 7 na kterém jsem měla optimizer počítače, nyní mám windows 10 a žádný optimizer nemohu najít. Je možné nějaký stáhnout nebo ho najít někde v pc? děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klasický ccleaner, adwcleaner - jednou za čas projet eset-online, nic jiného nedělejte. Takové optimizéry jsou často jen další zatěžující prográmek, který někdy dokonce špehuje...

spíš je potřeba při instalaci důkladně zakázat všechny ty špehy, se kterýma souhlasíte...

doplněno 27.06.16 07:44:

Např:

PC Optimizer Pro je program typu rogue, který by měl údajně zvyšovat výkon počítače. Ve skutečnosti ale patří mezi malware. Tento virus se snaží působit jako legitimní program a bezpečností software, jehož cílem je chránit počítač. Jde však o zcela jinou aplikaci, která se pouze snaží připravit vás o určitou finanční částku. Úzce souvisí také s dalším softwarem známým jako Fake Antivirus. V obou případech jde o podvodné aplikace a jejichž zakoupení by bylo zbytečnou chybou. Donutit uživatele k zakoupení zbytečné licence je přitom hlavním cílem těchto aplikací. Jak se snaží jej dosáhnout? Ihned po instalaci do systému spustí PC Optimizer Pro skenování systému, po kterém uživateli oznámí, že objevil viry v některých legitimních a důležitých souborech Windows. Zároveň bude uživatele nabádat k jejich odstranění, které údajně sám provede poté, co si uživatel zakoupí jeho licenci/plnou verzi. Vy si program nekupujte. Šlo by o zbytečné vyhozené peníze. Všechna varování a upozornění programu PC Optimizer Pro jsou falešná

hodnocení

0x

K čemu takový optimizer je? Co umí? ;) Ne že bych ho chtěla, ale jen chci vědět.

doplněno 27.06.16 11:29:

jmlc a Vilíku, děkuji vám. Už je mi to jasné. *pusa*

vilik*
Optimizér je obecně program, který v PC hlídá, jestli máte nejnovější ovladače a aktualizace.
Problém je, že si to lidi cpou na systém, který už viditelně nestíhá ve snaze ho zrychlit. Jenže to paradoxně může vést k dalšímu zpomalení, protože běží program navíc.
Společnosti, které tyto programy nabízejí, nejsou charita a k něčemu zdarma se snaží nacpat další jejich programy, které se mohou nainstalovat snadno při instalaci optimizéru, zvlášť když uživatel instaluje doporučeným způsobem, tím, že jen odklikává okno další. Že to zatíží PC ještě víc, o tom se mlčí. Nebo vyskakují reklamy na jejich produkty, mění nastavení prohlížeče internetu a podobně.
Poslední problém je ten, že laik neví, odkud se nové věci instalují a jestli jsou kompatibilní s PC uživatele. Takže si člověk zase nepomáhá, protože může dojít k pádu systému nebo stažení něčeho závadného.
Já doporučuju se na tyto programy vykašlat a používat vlastní mozek. Maximálně občas, třeba jednou za půl roku projet PC Cleanerem, nebo se spolehnout přímo na programy přímo obsažené ve Windows, kdo je zná a umí používat.
doplněno 27.06.16 07:48: Koukám, že jlmc už to taky stihl napsat. Prostě nebrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]