Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá smrt vs. uTorrent

Od: acapulco odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, při spuštění uttorentu se během několika vteřin na monitoru objeví tzv. "modrá smrt" a notebook se restartuje. Dělá to pouze u torrentu, jinak ne. Nikdy předtím se mi to nestávala, až u Windows 10. Ovladače mám aktualizované.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusil jste třeba nějaký program na otestování PC? Ten torrent je maximální využití stahovací schopnosti - maximální výkon PC. Modrá smrt může být kvůli HW vadě, když právě max. výkon způsobí kolaps a provizorní vypnutí.

doplněno 26.06.16 19:18:

já testoval pc s tímto - passmark.com/... a nenašel jsem lepší zdarma program...

Ale jestli Torrent způsobuje tento problém, potřebujete ho?

doplněno 27.06.16 11:25:

Napadlo mne - máte všechny korektní ovladače HW? Jděte na Ovládací panelySystém a zabezpečeníSystém - správce zařízení. Pokud tam je nějaký otazník či vykřičník, je to důvod pádů a problémů. Jestli tam je problém, zkuste vyfotit a poslat.

acapulco
hodnocení

Zkoušela jsem program, co byl přednastaven přímo od výrobce v notebooku (Lenovo Solution Center) a ten žádnou chybu neavízoval. S jiným testovacím SW zkušenost nemám. Psala jsem prodejci, že toto dělá, ten mi doporučil notebook vrátit do továrního nastavení, ale nepomohlo. Je možné, že to bude něco s HW, ale jelikož to fakt dělá jen u toho torrentu, tak pochybuji, že by mi notebook vyreklamovali :-/

acapulco
hodnocení

Bohužel ano, kdybych ho nepotřebovala, tak se tady neradím, co s tím. Ale holt opráším starý notebook a spustím torrenty přes něj, když na novém to padá *bum*

acapulco
hodnocení

Žádný vykřičník tam není, ovladače by měly být aktuální. :(

imgur.com/...

pokud tedy máte vše ok, předpokládám problém s verzí OS a uTorrent - můžete zkusit jiný program - translate.googleuserconte/...

Někde na fórech usa jsem zahlédl debatu o možné blokaci uTorrentu od samotných W10 - je tedy možné, že jste si nainstalovali W10 bez zrušení sledování a podobného sajrajtu? Teoreticky W10 sám shodí PC a tvrdí, že to není kompatibilní aplikace...

něco o sledování mrpear.net/...

zkuste otestovat toto diit.cz/...

doplněno 28.06.16 11:38:

v tom případě bych se opravdu přikláněl k problému HW - tj. stahovací program při max. možném vytížení způsobuje problém - může to být všude možně.. zkusil bych tu reklamaci, že se při max. vytížení restartuje.

doplněno 28.06.16 13:43:

Takže problém v HW- příjem WIFI - pokud máte chuť, můžete reklamovat právě tuto část. Ale je možné, že prostě je nedostatečně výkonná, tj. při max. vytížení padá a shazuje komplet PC. Některé NTB můžou mít prostě nedostatečné komponenty, proto jsou i levnější...

acapulco
hodnocení

Tak jsem vyzkoušela prográmek, ale nepomohlo to. Ze začátku to vypadalo nadějně, že se notebook nerestartoval během několika pár sekund, ale asi tak po minutě. Chjo... Ale i tak Vám děkuji za radu

acapulco
hodnocení

Je ale zvláštní, že jsem jednu dobu notebook kvůli tomu přeinstalovávala a torrent běžel bez nějakých problémů zcela v pořádku, pak jsem ale musela přeinstalovávat notebook kvůli něčemu jinému a zase byl tento problém, prodejce mi řekl, ať zkusím notebook vrátit do továrního nastavení, ale ani to nepomohlo a od té doby je to stále takové. No zkusím se ještě obrátit na prodejce, jestli to bude něco platné a kdyžtak bych zkusila reklamovat. Díky

remisak*
hodnocení

0x

Zkusit odinstalovat kompletně a nainstalovat znovu

doplněno 26.06.16 17:48:

Stáhnout a nainstalovat

edownload.cz/...

acapulco
hodnocení

To už jsem dělala několikrát, vč. přeinstalování win.

remisak*

Zřejmě bude potíž z Win10 něktrá z aktualizací to možná srovná.

Toto je po přechou na Win10?

acapulco
hodnocení

Notebook jsem sice zakoupila s win 8, ale ty jsem skoro nepoužívala, krátce po zakoupení se nainstalovaly win 10 a ty používám doteď. A neměnila bych.

vojtal*
hodnocení

0x

Když na počítači vyskočí modrá smrt, počítač napíše také o jakou chybu se jedná. Bylo by možné tuto informaci zjistit?

Vojta, Lenovo Ambasador

acapulco
hodnocení

Dobrý den,

píše to přesně toto:

"V počítači došlo k problému a je třeba jej restartovat. Právě shromažďujeme určité informace o chybách a následně provedeme restartování. (45% dokončeno)

Chcete-li získat další informace, můžete později vyhledat online následující chybu:

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA"

acapulco
hodnocení

Tak jsem teď vyzkoušela místo wifi, zapojit kabel od internetu a světe div se, zatím to běží a stahuje bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]