Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena disku v novem notebooku

Od: dordanecek odpovědí: 10 změna:

Dobry den,

mam par dni novy notebook Acer e15. Je v nem klasicky disk a ja bych ho rad vymenil za SSD, protoze uz jsem si na neho zvyknul v praci.

Muzu to udelat nebo vymenou disku prijdu o zaruku? Trosku nevyhoda je ze pro vymenu disku se musi rozebrat cely notebook, neni to na to jen kytka nad diskem jako byvalo driv.

Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

HDD je uživatelsky vyměnitelná komponenta, takže byste o záruku přijít neměl.

Pokud se ale nkvůli tomu musí notebook celý rozebírat, záruka určitě padne. Leda snad si to nechat vyměnit v autorizovaném servisu.

Tak třeba vyměnit může, ale pokud se něco při operaci poškodí nebo příčinou poruchy bude vyměněný disk, tak čau. Teď jsem to našel, u ACERU to jde.

hodnocení

1x
Dobrý večer. Pro změnu hdd musíte rozšroubovat celou zadní část notebooku(cca 15-20 šroubků) a poté odpojit sběrnici od klávesnice pod kterou najdete pevný disk, který musíte nejprve opatrně odpojit od sběrnice a poté vyjmout. Je možné, že budou vadit další komponenty a sběrnice, ale hlavně disk bude zajištěn buď šroubkem nebo dell patentem. Jestli toto všechno není porušením záručních podmínek, tak už nevím, co by bylo...
doplněno 24.06.16 10:41:

No... já bych to jako porušení záručních podmínek prostě bral :)

fran56ris*
Acer i jiné značky umožňuje výměnu HDD menší za větší apod. Pokud nejsou díly evidentně poškozené, záruku uznají. Např. kutil ho rozšroubuje, tak záruka padá. Proto tyto díly mají svoje lepky přes šrouby a místa, kde by bylo možné s nimi manipulovat. To by dnes nemohl člověk jezdit v autě nebo vyměnit metličku u mixéru.

hodnocení

0x

Jistěže záruka tím pádem padne.

fran56ris*
hodnocení

0x

Nootebotky nemají plomby právě kvůli výměně komponentů.A také čištění,při každém očištění větrálku se nechodí do servisu.Ostatně Acer má servis-acer.eu/... a telefony ,tak se zeptat.*jasne*

dordanecek
hodnocení

diky za odpovedi...

Do Acer jsem uz pro odpoved psal..ale zatim zadne odpoved...

No asi to prohodim...je to fakt hruza klasicky disk...jenze koupit notas s ssd a stejnu HW vybavou je ten s ssd drazsi o dost vic nez je cena toho ssd... v mam pripade to bylo skoro 4000 Kc co je jsou 2 256 gigova ssd...

hodnocení

0x
Doporučuji koupit si rámeček na disk a dát ho tam místo DVD mechaniky. Já to tak mám, protože jsem mechaniku prakticky nepoužíval, místo ní mám SSD disk na systém a interní plotnový na data.

hodnocení

0x
Ja teda v aceru ani hp zadne plomby na hdd nemam. Takze disk rozdel na 2 oddily, systemu co nejmin a zbytek na data. Pak sup s nim do usb ramecku na data a do nb dej ssd. V pripade problemu das puvodni disk zpet a nikdo nic nepozna. Navic riziko poskozeni nb diky ssd je prakticky nulova...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]