Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám doménu i Wordpress - jak je spojit?

Od: jezi odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

jsem v tomto velký lajk. Chtěla jsem začít psát blog, ale nechtěla jsem, aby to mělo koncovku webnode/wordpress apod., takže jsem si vygooglila, že si mám zakoupit doménu. To jsem udělala. Následně jsem to chtěla nějak propojit s wordpressem, předpokládala jsem, že tam získám hosting. Asi špatně. Vyplnila jsem tedy všechny údaje do wordpressu, ale nenabídlo mi to možnost použítí vlastní koupené adresy. Takže jsem si přikoupila na wordpressu "redirections", což jsem doufala, že bude tím propojením a konečně budu moct začát psát blog na wordpressu, ale s mojí vlastní adresou. To se bohužel nestalo... :( Nevím, kde je chyba. Za nákup na wordpressu jsem utratila 13 dolarů, což už není málo. Snad ne zbytečně :( . Proto velmi prosím o radu, jak postupovat dál a jak si vytvořit blog na wordpressu s vlastní doménovou adresou.

Moc děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím, zda je to ještě aktuální (diskuse z roku 2013)

forum.c4.cz/...

petki
hodnocení

0x

WordPress je redakční systém, který je dostupný zdarma. Takže nevím, za co bylo těch 13 dolarů.
Abyste mohla mít vlastní adresu, musíte si zakoupit doménu. Kromě domény je potřeba si koupit i hosting. Doporučuji si zvolit jednu společnost, která nabízí jak registraci domény, tak i hosting. Pro laika je to jednodušší řešení. Na zakoupený hosting potom nainstalujete WordPress, který si z webu zdarma stáhnete.
Zde např. najdete Wordpress návod, kde je vše přehledně popsané, včetně vysvětlení základů i postupu instalace: wptipy.cz/...

jezi

Dobrý den, velmi děkuji za odpověď. Hosting už mám. Taktéž koupený u Subreg.cz... Ovšem v tom bude asi ten háček. Byla to dost nevhodná volba, zdá se :( Už jsem to ukazovala i kamarádovi, který sice není žádný "ajťák", ale s počítači má jisté zkušenosti a ani on na to nepřišel - Subreg.cz nikde neuvádí údaje k MySQL atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]