Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Jak se v Paint Net nastaví na základní ploše bílý obdélníkový podklad,který tam zůstává stále ve stejné výšce i šířce a na který se pak kladou fotky?Mě se na ploše při spuštění programu sice tato podkladová plocha objeví,ale jakmile na ni načtu základní fotku ke které chci připojit tu druhou,tak se mi bílý podklad základní plochy "smrskne" jen pod tuto fotku a když přidávám ke součení druhou fotku,tak mi tato "zajíždí" pod světle šedou základní plochu. Potřebuji,aby mi zůstala při posouvání nad plochou.Jedná se mi prostě jen o to,sloučit dvě fotky z boku - na šířku k sobě,případně dle potřeby je trochu krajama přes sebe přesadit..Možná jsem to popsal dost neuměle,ale snad pochopíte o co mi jde a poradíte mi.Já jsem to zkoušel,ale nejde mo to.Potřeboval bych to vysvětlit bod po bodu.
Paint.NET nemám, ale toto dělám poměrně často a to v klasickém malování od windows ... více již video:
No tak jsem si nainstaloval i ten Paint.NET ne .-)
Ahoj.No tak tomu co jsem viděl na tom videu jsem tedy vůbec neporozuměl a nevím co se tam dělo nebo co se nastavovalo.Co to tam je nad programem za čtvereček,ze kterého jste vycházel?
Ahoj. To video je výřez mé práce na ploše, na které je spuštěn program Paint.Net a ten čtvereček je náhled obrázku "bez názvu.png" s kterým v onom programu dále pracuji. Nejdřív jsem na něj klikl pravým tlačítkem myši a zvolil Vlastnosti, čímž se otevřelo nové okno, kde jsem se překlikl na záložku Podrobnosti , kde jsem ukázal rozměry obrázku (274x214) , aby až vytvořím nový soubor, jsem věděl, jaké mám dát rozměry (2x274 na sirku 214 na vysku). No a pak už jsem jen metodou drag&drop (táhni a pusť) přetáhl levým tlačítkem myši onen obrázek z plochy windows do pracovní plochy Paint.NET , kde po puštění myši se zobrazil dotaz, zda chci obrázek otevřít, nebo přidat jako novou vrtsvu. To celé jsem udělal dvakrát, protože chci dva obrázky vedle sebe. Pak jsem změnil aktivní nástroj Štětec na Přesunutí, kterým jsem přesunul druhý obrázek vedle prvního. Pak jsem soubor už jen uložil jako "Bez názvu 3.pdn" a uložil na plochu (omylem jsem si nevšiml, že jej ukládám ne jako PNG, ale PDN, což na návodu nic nemění, můžete si jej uložit jako jiný typ, rozkliknutím seznamu přípon). Poté už jsem jen soubor chtěl otevřít, ale jelikož jsem jej neuložil jako PNG, ale PDN (projekt programu paint.net) tak se mi onen obrázek otevřel jako další soubor vedle již otevřeného, což vypadalo, jako že se nic nestalo. Proto jsem celý program vypnul, abych obrázek poté otevřel znova a ukázal, že jsou to dva obrázky spojené do jednoho.
Už je to srozumitelnější?
Ahoj.Jasné Já jsem se včera díval na program XnView.Tam to kladení obrázků vedle sebe,nebo nad sebe jde perfektně a jednoduše.Ale jen vedle sebe.Zde se nedá pracovat s vrstvami.Já bych občas potřeboval právě přetáhnout tu druhou fotku na první do určitého místa.Používám na určité úpravy také i Gimp.Zatím jen chvíli,takže neznám pracovat s vrstvami.Jakpak se to dělá asi tady?Myslím to částečné přeložení jednoho obrázku přes druhý.To bych mohl také zkusit,ale nevím jak na ty vrstvy.Hold jsem v tomto začátečník.
Práce s vrstvama už byla vidět v předešlém videu i s tím překrýváním. Aneb, kdybych neodsunul obrázek přesně vedle sebe, tak by přeci překrýval ten prvotní, o to Vám jde, ne?
Jinak jsem udělal tedy další video. Nejdříve otevřu (drag&drop) obrázek1.png. Dávám volbu Otevřít, protože nepotřebuji "Pozadí", neboli udělám si pozadí rovnou z onoho otevřeného souboru. Ukazuji Vám tam právě, že je jen jedna vrstva, kterou můžete zapínat/vypínat a je pak vidět jen "šachovnice", což znamená, že pozadí bude transparentní. Aneb, pokud si vytvoříte třeba ikonku (dejme tomu domeček) na plochu, tak místo toho, aby okolo sebe měla bílé pozadí (nebo takové, jaké si navolíte) tak okolo sebe nebude mít nic...pozadí bude průhledné.
Poté jsem přetáhnul (drag&drop) obrázek2.jpg , ale zde už jsem zvolil Přidat vrstvu, protože kdybych dal otevřít, tak se mi otevře jako samostatný soubor (jakobych otevřel kazdy obrazek v jinem programu), já ho ale potřebuji vložit do obrázku1. Proto poté ukazuji, že nyní už mám vrstvy dvě a mohu je libovolně zapínat, vypínat a posouvat. Pozor ale! operace, které provádíte se provádí na vrstvě, která je aktivní ... Proto, když tam pohybuji obrázkem 2, musí být označena vrstva "obrazek2". No a pak už je na Vás, jak si vrstvy poskládáte, překryjete atd ...
Nakonec jsem práci uložil jako soubor PDN, což je projekt programu Paint.NET, čili , když jsem jej podruhé otevřel, mohl jsem dále pracovat a posouvat s vrstvama. Poté jsem jej ale uložil jako PNG, který neumožňuje vrstvy, proto mi to i u ukládání tuto skutečnost sdělil a volbou "Redukovat na jednu vrstvu"udělal z vícevrstvého obrázku jen jednovrstvý obrázek, který když jsem otevřel, tak jej otevřel klasický windows prohlížeč fotek a s obrázkem již nejde nic dělat...
video : sendvid.com/...
Borku, jedna ze zásadních vlastností použití programu, zde Paint Net...je si o ovládání programu a jeho použití přečíst. Teď je nějak moderní všechno postahovat, čím víc tím lépe a pak se v případě neúspěchu (neznalostí) začít ptát ! Pokud by sis koupil (?) např. stahuj.centrum.cz/... nebo Zoner (zatím nemá vrstvy ale dá se to částečně obejít "vkládáním do obrazu"...), tak můžeš vše ostaní (k editaci fotografií) vymazat (!). Corel ti umožní skoro vše. Umožní ti i práci s vrstvama. Je to "zaajímavá práce", krásné výsledky, mnohdy překvapivé. Můžeš tam "naplácat"(vložit) na sebe neomezené množství obrázků, kytiček... Je k tomu možno koupit i knížku, či si pořádně pročíst návod v programu. Program má tisíce možností, nalistuješ (najdeš v návodě na použití) si potřebné a jedeš... pokus omyl není to pravé ořechové... Ale proti gustu žádný dišputát. Každý svého osudu strůjcem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.