Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám nějakou fotku na formát np A1. chci ji ale rozřezat na np 30 části. Každou část pak chci si uložit na extra "papir" a vytiknout to. Jak tu fotku rozřezat? existuje na to nějaky program kde si nastavim na kolik části ji chci rozřezat a ono mi to uděla? Nebo jak tohle udělat ve photoshopu, abych to rozdělil nějakyma čarama a každý dílek pak uložil do nového okna?
děkuji za rady
0x
Mozna ti pomůže tento odkaz, ale je mozny, že to nesplní tvé pozadavky. Přiznám se, ze jsem to nez kousek.
technet.idnes.cz/...
Nevím jestli existuje speciál program, ale jako náhradní řešení na 9 výřezů v Zoneru toho docílite tímto způsobem.. Za prvé: Výsledný rozřezaný jednotlivý obrázek musí mít nějakou tisknutelnou velikost, kterou musíte změnou rozměrů dopočítat. Předpokládám, že víte o čem budu psát a co dělám. Fotku rozřezat na 9 dílků je snadné v Úpravy-specifický ořez.. Originál nejdříve (foto 3:2) upravíte v rozměrech na rozměr dělitelný třemi, třeba 6000 px x 3999 a namnožite na 9 ks. Ve spcifickém rozměru postupně u každé uložené posunuté o jedno okno zadáte rozměr 2000 x 1333 a ořźnete -uložite. Poté ve specifickém rozměru posunete okno na další a uděláte to samé atd. Budete mít 9 přesných výřezů z originálu. Prakticky s každým uloženým výřezem lze udělat to samé. Přepočítat na blízké rozměry dělitelné třemi a namnožit 9x. Pokračovat stejným způsobem výše. Takto budete mít 81 výřezů 666 px x 444px. . Musíte ale vědět jak velkou výslednou, jednotlivý výřez , fotku chcete vytisknout. Nejde to do nekonečna s kvalitou. Musíte vědět jaké jsou parametry pro tisk různých rozměrů. Tady to už nebudu rozebírat. Jen jsem naznačil, poměrně snadný postup na základní ořez 9 výřezů.
doplněno 17.06.16 09:38:
Ukázka na 9 foto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.