Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktivace Windows

Od: jarcule* odpovědí: 8 změna:

Ahoj mam takový problem koupila jsem v bazaru notas Lenovo provedla aktualizace a chce to po mě aktivaci windows ale když vlezu do aktivace piše mi že windows je aktivní a chtela bych jej přeinstalovat z windows8 Enterprise na 8.1 a nejde mi to píše mi to,že se mam obratit na spravce.Poradite mi co stím?Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vojtal*
hodnocení

2x

O jaký model se jedná? Má zespodu licenční štítek, nebo samolepku s logem Windows 8?

Vojta, Lenovo Ambasador

jarcule*

Mám windows8 a chce to po mě předělavu na 8.1 ale ze store to nestahnu píše mi to že mám kontatktovat spravce systemu

hodnocení

0x

Muzete prilozit snimky obrazovky?

Konkretne datum posledni aktualizace, zadosti o aktivaci windows a hlasky, ze jsou aktivni a hlasku, at se obratite na spravce?

Nejak mi to celé nesedí.

Buď je máte aktivní - tudíž nechápu, proč by to žádalo aktivaci (nebyla to náhodou žádost aktivace Microsoft Office?)

Nebo je nemáte aktivní - a nemělo by to dovolit vubec vstoupit do windows update sluzby a nejspis to souvisi i s chybou upgrade (ale zde si moc nejsem jisty, pac jsem nikdy neaktivovana windows ani nezkousel aktualizovat natozpak upgradovat :))

Pak me jeste napada, ze pokud nejde udělat upgrade, nemáte nejspíš administrátorská práva.

doplněno 17.06.16 10:16:

Njn, to bude nejspis jak pise @blechta tim, ze je to nejspis "zlegalizovano" trochu jinym zpusobem ...

Vyzkousejte jeste tento postup:

Kliknete na hledat, napiste regedit , vyhleda se program, ktery spusste. Otevre se okno, kde se postupne proklikavejte pres HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Setup -> OOBE. Zde bude na prave strane hodnota MediaBootInstall. Dvakrat kliknete na onen napis. Pokud ma hodnotu 1, tak ji zmente na 0. Potvrdte OK. Vypnete program regedit. Nyni (pokud jste zmenila hodnotu - jinak ne) dejte opet vyhledat a napise cmd , vyhleda se program, kliknete na nej pravym tlacitkem mysi a dejte "spustit jako spravce". Otevre se cerne okno, kliknete do nej a zacnete psat slmgr -rearm a odeslete (enter). Za chvili vyskoci okno. Potvrdte, restartujte a dejte vedet.

Aktivace Windows
Aktivace Windows #2
jarcule*

Tak tady jsou fotky

doplněno 17.06.16 12:22:

Tady je spravna fotka

Aktivace Windows #3
Aktivace Windows #4
Aktivace Windows #5

Psal jsem at se proklikate na

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Setup -> OOBE
a upravite udaj MediaBootInstall

Vy jste se proklikala nejdriv na

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> WoW6432Node -> Microsoft -> atd... a pote na

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> OOBE

a upravujete uplne nejake jine klice ...? PROC? *sok*

hodnocení

0x

Dobrý den, důvodů může být více, buď váš účet nemá dostatečná oprávnění (nejste administrátor), nebo je systému "bordel", ve smyslu, že systém je aktivovaný nelegálně pomocí nějakého "cracku", a instalace aktualizace si třeba chce ověřit že máte systém legální, což ve skutečnosti třeba není... Skuste si zkontrolovat nálepku s klíčem zespoda notebooku s klíčem v systému.. Pokud souhlasí, tak je systém pravděpodobně legální, pokud ne, tak je tam buď nainstalováná jiná kopie aktivovaná jiným klíčem, nebo je nelegální...

jarcule*
hodnocení

0x

tady jsou fotky

Aktivace Windows #6
Aktivace Windows #7
Aktivace Windows #8

jarcule*
17.06.16 09:09
hodnocení

0x
Aktivace Windows #9

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]