Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odblokovat plnou schránku odeslané pošty

Od: zelenyvaclav odpovědí: 6 změna:

Dobrý den nejde mi odesílat odeslaná pošta. vždy mi to napíše, že je nutno odstranit staré zprávy. To jsem udělal, situace se nezměnila. Jak dál postupovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x
Musis taky vysypat kos.
Potom lze poslat SMSku a ziskat neomezenou schranku.
doplněno 11.06.16 11:06:

napoveda.seznam.cz/...

doplněno 11.06.16 11:24:

Prošel bych všechny složky, doručené, odeslané, rozepsané, ...

Chyba, přeplněná schránka může být i na straně příjemce. Co vlastně Seznam píše za důvod neodeslání?

hodnocení

1x
Otázka je,zdali používáte freemail přes webové rozhraní (seznam.cz , gmail.com, atlas.cz, atd,...) nebo máte nastaven nějaký tzv. poštovní klient (Thunderbird,MS Outlook, The Bat, Outlook Express, atd..) a jaký máte operační systém (Win Xp, Win7, ...).
Rozdíl je v tom, že přes web zůstává veškerá pošta na serveru a je úplně jedno,jestli si to přesunete ze složky Doručena pošta do jiné složky "moje" nebo "2016" ,protože obsah mailové schránky je součtem všech složek vč koše. Takže prolézt všechny složky a odmazat nepotřebné emaily, aby se zmenšil obsah stránky. Koneckonců,na webu to i ukazuje zaplněnost schránky.
Pokud ale máte nastaven poštovni klient, tak ten stahuje poštu do PC a ukládá do svých datových souborů, které postupně bobtnají a pokud přerostou velikost 2Giga, tak u Win XP přestane program fungovat, protože Win Xp neumí pracovat se soubory většími než 2gb. Proto je nutné si rozházet poštu právě do podadresářů "2015", "2016" atd, protože tim se rozdrobi a každý adresář si udržuje svůj soubor. Jenže tím se program sám neopraví. Datový soubor i po odmazání pošty zůstane "vytahaný" a nezmenší se. Je nutno zvolit komprimaci složek, což tak rádi všichni uživatelé stornují, když je na to sám program upozorní.

vaclavzeleny
hodnocení

0x

Vysypat koš jsem udělal jako jedno z prvních a stále nic

dafina*
hodnocení

0x

Já bych restartla, ale hlavně bych se odhlásila a přihlásila do schránky znovu. Nezapomente si připravit heslo. Jinak já mám na pravé straně mejlu složku, například s roky 2014 - 2015 - 2016 a tam přesouvám všechny mejly, které chci zachovat a ostatní sypu do koše. Takže se mi nemůže stát, že je schránka plná. A nahoře, jak Vám sys radí, rozšířit schránku i to může být důvod.

doplněno 12.06.16 08:34:

Já to řeším takto..viz obrázky - složkami. Přesunu do nich meily a je to.

Jak odblokovat plnou schránku odeslané pošty
Jak odblokovat plnou schránku odeslané pošty #2

vaclavzeleny
hodnocení

0x

Děkuji všem za rady,ale... Nakonec jsem použil nabídku k údržbě složek a je po poblému. Odeslaná pošta funguje, ale doručená si zvolila nový odstaveček, takže mám doručené pošty dvě, ale to nevadí.Nové zprávy chodí po novu a starou poštu budu postupně odmazávat. Ještě jednou dík V.Z.

dafina*

Obávám se, že Vám to seznam časem smaže, jestli jsem Vás dobře pochopila, než to budete stačit roztřídit, co vyhodíte a co si ponecháte. Pokud máte neomezenou schránku - viz obrázky, tak si vlevo klikněte na složky a udělejte si tam složku a tam to přesunte a seznam Vám nic nesmaže. Můžete to tam mít roky. Jako to tam mám roky i já. Jestli to máte ale jako já, jen s nápisem doručená pošta, tak je to v pořádku, já tam dala jen roky. To bych Vás pak špatně pochopila. Možná můj systém uchování mejlů bude zajímat i ostatní, proto jsem sem dala i obrázky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]