Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zjistit návštěvníka stránek až do domu?

Od: jezinka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz.Chtěl bych se zeptat, jestli je možné se nějakým způsobem dopátrat např.: navštěvníka stránek až k němu domu?Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

acemcintosh*
hodnocení

0x

No, to asi dost těžko:). Jediná cesta by byla asi skrze IP návštěvníka zjistit poskytovatele internetu a u toho si pak zjistit na koho je ona přípojka registrovaná (to ale zákony pro ochranu osobních údajů jen tak neumožňují). To navíc jen pokud nejede přes proxy, apod.. Možná to jde i nějak jinak, ale o tom já nevím.

Jinak na co to potřebuješ? Jako využití mě napadají jen nepravosti:-D

jezinka*
hodnocení

Šlo mi jen o to, že se mě ptal kamarád, že by na nějaké stránce, kde psali, že při podezření z trestné činnosti eviduje IP adresy policie. Tak se bál, aby ho nenavštívili.:D

acemcintosh*

No, ke zjištění bydliště od poskytovatele by musela mít i policie povolení (teda aspoň doufám), takže pokud ten kamarád neprovedl něco opravdu trestného, tak by měl být v klidu;)

jezinka*
hodnocení

Já mu to stále říkám, ale on je poněkud pesimista...jinak díky ;)

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Ano policie může najít odkud byl dotyčný připojen, mají na to prostředky. Dá se to do jisté míry i zkusit amatérsky, ale výsledky nemusí být relevantní. A ještě podotknu, že pokud má dynamickou adresu nebo se připojuje přes proxy, tak to nebude samozřejmě fungovat. Respektivě to ukáže pouze poskytovatele.

WhosIP 1.01 _ freeware
Mezi produkty firmy Nirsoft, která nabízí na svých stránkách celou řadu malých utilitek ke stažení zdarma, figuruje i zajímavá aplikace s označením WhosIP. Jak je již podle názvu zřetelné, jde o nástroj pro identifikaci IP adres. Pracuje však v příkazovém řádku Windows, proto nemá žádné grafické rozhraní. Po zadání IP adresy či domény dokáže zobrazit informace o vlastníkovi IP adresy, zemi, rozsah IP adres vč. záznamů o držiteli domény. Práce s ní je jednoduchá. Stáhněte program a rozbalte ho. Klikněte na Start -> Spustit a do řádku Otevří vepište příkaz cmd, přepněte se do adresáře s utilitkou a zadejte whosip _r technet.cz. Tímto příkazem dostanete detaily o doméně technet.cz Pomůcka se tedy může hodit zejména v situacích, kdy potřebujete znát údaje o nějaké IP adrese.

technet.idnes.cz/...

Query the RIPE Database

db.ripe.net/...

WHOIS - Vyhledávací formulář

nastroje.lupa.cz/...

Alien IP

Přeloží doménové jméno na IP adresu, najde město, kde je daný počítač umístěn a zobrazí ho na mapě. Najde i stát doménového hostitele. K dispozici je také IP kalkulátor.
K vyhledaným státům najde i hlavní města (se souřadnicemi) a kód státu. S tímto programem můžete analyzovat návštěvníky vašich stránek nebo filtrovat přístup z určených států.

stahuj.centrum.cz/...

jezinka*
hodnocení

Ještě bych se chtěl zeptat,co to prosím dynamická adresa je.díky

slonbonjohn*

Pro lokalizaci lze použít i : ip-adress.com/...

pavlinos*
hodnocení

Tak Google mi našel pouze jedinou stránku,kde sse tato fráze píše. Je to www.onanie.cz .Byl by někdo schopen tazateli říci,jak to na té stránce myslí?Díky

pavlinos*
04.11.08 20:53
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]