Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde to otevřít?

Od: pejo® odpovědí: 16 změna:

Zdravím,jde soubor "IconCache.db” z WIN XP v něčem otevřít či to nejde? Je velký, má přes 10MB. Něco je tady - howopen.org/... . Děkuji za poskytnuté rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

2x

Soubory .db s názvem thumbs.db si vytváří sám OS aby se rychleji zorientoval při příští návštěvě adresáře s fotografiemi. Váš soubor se ale jmenuje jinak než thumbs a velikostí taky neodpovídá. Myslim si tedy, že si ho uložil jiný program, např Corel. Těžko ho pujde zobrazit. Jde jen o zvědavost, nebo máte podezření na nebezpečný soubor?

hodnocení

Zdravím,

vím o souborech thumbs.db a prohlížím si je aplikací Thumbnail Database Viewer. "IconCache.db” de jmenuje z toho důvodu, že souvisí s ikonama systému. Rád bych se do něj podíval, prostě chci vědět, co obsahuje. Mám problémy s ikonama, proto se o něj zajímám. Dávám ho na Leteckou poštu - http://leteckaposta.cz/339256918 . Děkuji za rady.

joudic*
hodnocení

0x

ten soubor se neotvira ale maze, jakmile ho smazete restartujte PC a on se sam obnovi
pripadne spustte cmd jako spravce + enter na kazdem radku:

.

.

cd /d %userprofile%AppDataLocal
attrib –h IconCache.db
del IconCache.db
start explorer

doplněno 10.06.16 03:00:

a ten muj command prompt nepomohl? Zkuste jeste takto:

taskkill /f /im explorer.exe
attrib -H "%userprofile%Local SettingsApplication DataIconCache.db”
del "%userprofile%Local SettingsApplication DataIconCache.db”
explorer.exe

jeste muzete v cmd zadat
ie4uinit.exe -ClearIconCache ale to asi nejde v XP, za zkousku nic nedate...

ale prvni zkuste fintu fň... jdete do nastaveni grafiky, monitoru (tam kde je rozliseni) a zmente barvy z 32bit na 16bit a potvrdte, to prebuilduje iconcache... pak to vratte zpatky na 32bit

doplněno 10.06.16 03:05:

v tomhle me poradna dost sere, dokaze me to absolutne vytocit, ze uz pak nemam chut nikomu radit... samozrejme chybi znaky:

Jde to otevřít?
joudic*

nevim jak na tom s PC jste, jestli jste uplny jouda tak Spustit> cmd (nebo na klavesnici WIN+R a vepsat cmd), ukoncete vsechny ostatni programy a opiste do CMD commandy z obrazku, radek po radku, za kazdym radkem enter

nicmene prehozeni zobrazovani na 16bit udela tu samou sluzbu (protoze win musi zmenit iconcache na 16bitove verze ikon ;) )

prinejhorsim jeste takto leteckaposta.cz/...

doplněno 10.06.16 04:14:

to jste vy s tim MyDrives? Podle me ten program sahl do shellu a zkurvil default ikony. Budete to muset nainstalit zase a nechat to v PC jestli to pomohlo, ze se ikony vratily (pred takovyma freeware zmrdstvama si mate delat win restore point :) ). Rebuilt cache asi nepomuze, ale udelejte to bud v tom commandu z meho obrazku nahore a nebo z toho exe z posty.

Pak restartujte a spustte zase v cmd: sfc /scannow, budete nejspise v prubehu potrebovat WinXP instalacni CD, sfc si opravi systemove soubory, ktere byly zmeneny.

doplněno 10.06.16 04:20:

" Zadám do SPUSTIT příkaz ie4uinit.exe -ClearIconCache a vyskočí dvě hlášky."tohle je blbost! pozor! Do Spustit musite napsat cmd a az v otevrenem commandu psat ty prikazy! I ty moje.

Jde to otevřít? #2
hodnocení

Zdravím,

nejsem jouda. Komp už nějaký pátek mám.

dafina*

pejo® Datum: dnes 03:33

Počítač mám přes 10 let a přesto se považuju pořád za joudu...*smich*

hodnocení

Mám komp asi okolo 12 let a vše nevím. Považuji se za pokročilého uživatele. Za začátečníka ne a za odborníka taky ne.

joudic*

postup bych videl takto:
odinstalovat mydrives do stavu bez ikon
rebuilt icon cache, jakymkoli ze 4 zpusobu vyse, (ue4init (nezaruceno na XP), moje cmd prikazy z obr., 16bit a zpatky na 32bit, nebo exe)
restart
pokud to neni stale ok, tak
sfc /scannow + instalacni cd winXP v cd mechanice (neni treba, rekne si to kdyztak samo)

vsechny rucne zadavane prikazy se pisou do cerneho okna Command promptu(Spustit> cmd> OK)

hodnocení

Zdravím,

ano, jsem to já s tím My Drives. Žádný program tam na úpravu ikon už dávno nemám a problémy mám furt. Příkaz "sfc /scannow” mi blbne. Zkoušel jsem to dříve. Dávám sem slepený screen. Chce to po mně Profi a žádný nemám. Pak to chce Home. Mám v tom zmatek.

Jde to otevřít? #3
hodnocení

Zdravím,

pokud jde o ten příkaz "ie4uinit.exe -ClearIconCache”, tak v CMD je to stejné jako v "spustit”. Dávám screen.

Jde to otevřít? #4
hodnocení

Zdravím,

asi mi ta Vámi doporučená aplikace "Icon Cache Refresher for Windows XP/Vista/7/8” pomohla. Děkuji. Taky jsem na to pustil aplikaci "XP Quick Fix”. Po aplikování obou programů jsem restartoval. Body obnovení jsem si udělal.

joudic*

tak fajn :) hlavne ze to funguje *palec*

hodnocení

Zdravím,

jsem tady i jinde - forum.viry.cz/... .

iz*
hodnocení

0x

IconCache.db je zbytečné se snažit otevřít, nic z něj nevyčtete. Můžete jej klidně smaat, systém si po restartu vytvoří nový (pravděpodobně o něco menší).

hodnocení

Zdravím,

tak mám smůlu. To vím, že se po restartu vytvoří nový - it.cestuji.info/... .

joudic*

nemuzete verit vsemu :) neni to definitivni ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]