Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Multifunkční tiskarna - vyběr

Od: gubaxan® odpovědí: 9 změna:

Zdravim.

Prosim o radu. Potřebuji barevnou laserovou tiskarnu se skenerem,ale nevim kterou si vybrat.
Potřebuji kvalitní tisk, ale nechci za tiskarnu davat 20.000 a vice.
Ta barevna ma jeden toner? A když budu tisknout jen černobile, tak se bude spotřebovavat barevna barva? (jak to je u jehličkovych) nebo to tam je nějak rozdělené?
Co byste mi k ni řekli? Nebo je nějaka lepší nahrada?
Děkuji

alza.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Ted jsem se podival na tonery a ty jsou rozdělene? O_o Ja jsem si myslel, že je to v jedne nadobce jak je to u černobile...

hodnocení

0x
Tonery bývají 3 barevné a černý. Vybírej typ, který jde bez problému dosypávat, jinak se nedoplatíš za tonery. Nevím, co je to kvalitní tisk, fotky z toho nikdy dobré nepolezou. Na to jsou mašiny s šestimístnými cenovkami...
hodnocení

Jj, ted jsem se podival , že jsou dosypavaci tonery. A to zjistim jak zda je nebo neni?
A taky kde ten prašek/barvu koupim? Hledam na internetu a vidim jen naplnene tonery.

pc*
hodnocení

0x
hodnocení

Vubec tu značku neznam - OKI. Je to použitelne? Lepší než samsung?

pc*

Řekl bych že v poměru cena/výkon je to optimální.

1. Při registraci na stránkách výrobce je 3 roky záruka

2. Má navíc duplex (oboustranný tisk)

3. Má podavač originálů

4. Je jednoprůchodová (třeba HP je 4průchodová) = OKI má 4x rychlejší tisk v barvě

5. má 4násobnou životnost fotoválce (při barevném tisku), dvojnásobnou pro černobílý tisk.

----

Porovnával jsem i cenů tonerů u jednotlivých tiskáren a tato vychází nejlíp

tiskárna -- cena tiskárny ---- cena sady 4 tonerů

Samsung SL-C480W --- 5 990 Kč --- 4000Kč

Xerox WorkCentre 6025BI --- 5 890 Kč --- 3100

Canon i-SENSYS MF623CN --- 6 990 Kč --- 3000 Kč

OKI MC342dn --- 7 003 Kč --- 2000 Kč

HP Color LaserJet Pro MFP M176n --- 6 499 Kč --- 1800 Kč

hodnocení

Moc děkuji za takovou odpověd.
Posledni otazka - u tiskarny OKI se ty tonery daji doplnovat?

doplněno 09.06.16 19:29:

No a cenu kterou jste našel za tonery - tak u SAMSUNGU 4000 za všechny barvy a u OKI 2000 jen za jednu (dle alzy)

pc*

To jsem zatím nezkoumal, nicméně myslím že alternativní náplně nebude problém sehnat.

Jinak levnější OKI MC332dn nemá oproti 342dn fax, který není pro domácí použití potřeba, tonery by měly být stejné pro obě tiskárny.

V diskuzích je tato tiskárna docela ceněná, nevýhodou je její váha, ale to je spíše plus pro tuto robustní tiskárnu.

Cenu toneru jsem hledal namátkou na netu nejlevnější varianty - třeba tady -

kosmetika-kvetinka.cz/...

hodnocení

Dobře, diky. Pujdu do alzy se poptat a asi na 99% to bude OKI :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]